Hotspot Hugh RotterdamMidden in het centrum van onze prachtige stad vind je HUGH, een cocktailclub in een zijvleugel van het Hilton Hotel. In april vorig jaar bezochten we al even vluchtig de grootse opening, maar het werd hoog tijd dat we het eten en de sfeer eens echt gingen proeven.

Hoewel we het interieur eerder bewonderd hadden, maakte dit nog steeds grote indruk. Het is een metershoge ruimte, geïnspireerd op de Rotterdamse industrie. In het midden vind je een tot bar gepromoveerde container, met daarboven een helikopterplatform, dat nu ingezet wordt als een soort – overdekt, dat wel – dakterras. En that’s not all, want er zijn nog meer bars, een grote open keuken en overal staan zit- en staantafels. Foto’s doen eigenlijk geen recht aan dit bijzondere interieur.

HUGH gaat door het leven als cocktailclub, maar is eigenlijk veel meer dan dat. Het is zowel een (lounge)restaurant, bar als club. Het wordt omschreven als de perfecte plek ‘to meet, eat, drink and socialize’ en daar zijn we het eigenlijk wel mee eens. 

Hotspot Hugh Rotterdam

Vanaf het middaguur is het een fijne plek voor een lunchafspraak of een goede bak koffie, maar wij besloten langs te gaan voor een diner. Bij binnenkomst werden we direct vriendelijk verwelkomd en kregen we een fijn plekje aan de rand van de grote ruimte, waar we mooi zicht hadden op het geheel. Niet veel later stond er ook voor ieder een glaasje bubbels bij ons op tafel. De gerechten die op de menukaart staan kan je bij HUGH de gehele dag door bestellen, in willekeurige volgorde. Dus heb jij ’s avonds meer zin in American Pancakes dan in een groot stuk vlees? Prima. Eet je liever eerst je toetje? Helemaal goed.

HUGH4

Wij hadden ons ontbijt en de lunch al gehad, dus gingen toch maar – ja, heel standaard – voor een voor-, hoofd- en nagerecht. En daar hebben we helemaal geen spijt van. Naast vlees- en visgerechten, is er ook een aantal vegetarische opties. Sasja ging eerst voor de warm breadrolls – met heerlijke basilicumolie – en ik – als kaasaddict – koos voor de goat cheese sticks. Onze hoofdgerechten werden de gnocchi en veggie burger en als nagerecht namen we de poptasi macaron madness en de chocolate salty balls. Dat zijn nog eens toetjes, daar wordt een mens echt blij van.

Hotspot Hugh Rotterdam

Tegen elven verandert HUGH van een loungerestaurant naar een echte club. De stoelen en tafels gaan aan de kant, de DJ begint met draaien en de voetjes kunnen van de vloer. En tussen het dansen door kan je genieten van één (of meerdere) van hun signature cocktails!

Locatie: Kruiskade 15
Openingstijden: dinsdag, woensdag, zondag: 12.00 – 01.00 uur | donderdag – zaterdag: 12.00 – laat

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door