Hutspot Rotterdam | Hutspot

Rotterdams design en bijzondere producten met een interessant verhaal; bij Hutspot komen vele mooie dingen samen. Tijd voor een bezoek aan dit toffe initiatief!

In de zomer van 2012 openden drie creatieve en ambitieuze jeugdvrienden – Nick van Aalst, Reinier Bernaert en Pieter Jongens – de eerste Hutspot-winkel in Amsterdam. De winkel bleek een groot succes en hoewel Hutspot bedoeld was als pop-up store heeft het concept inmiddels vijf permanente filialen in vier verschillende Nederlandse steden. In november 2016 openden de deuren van het Rotterdamse filiaal aan de Karel Doormanstraat en we kunnen oprecht stellen dat de prachtige winkel een aanwinst is voor onze Maasstad. Het is een plek waar je als liefhebber van design, mode en lifestyleproducten naar hartenlust kunt shoppen.

Hutspot Rotterdam | HutspotHutspot Rotterdam | Hutspot

Hutspot verkoopt allerlei verschillende producten, je zou eigenlijk je hele leven kunnen inrichten door enkel hier te shoppen. Van prachtige boeken tot biologisch snoep en van opgeknapte fietsen tot sportkleding, you name it, they sell it! Maar dan wel allemaal nét even anders natuurlijk, want het assortiment wordt heel zorgvuldig samengesteld. Bij Hutspot vind je voornamelijk veel Nederlandse, maar ook veel lokale merken. Ze vinden het belangrijk dat de producten uniek zijn en het lokale aspect zorgt er dan ook voor dat het assortiment per filiaal of stad erg kan verschillen. Ook duurzaamheid is iets dat hier hoog in het vaandel staat.

Hutspot Rotterdam | Hutspot

In de Rotterdamse vestiging vind je veel kunst van Rotterdamse ontwerpers, zoals bijvoorbeeld de prachtige dierenplaten van Ferdy Remijn, illustraties van Marianne Lock en de handgemaakte boeken van Ervin Poot. Deze laatstgenoemde kunstenaar zit pas in het eerste jaar van zijn studie aan de Willem de Kooning Academie en is maar liefst een halve dag bezig met het maken van één boek. Heel uniek dus, er zijn dan ook maar enkele exemplaren van dit bijzondere boek beschikbaar.

Hutspot Rotterdam | HutspotHutspot Rotterdam | Hutspot

Wanneer je van plan bent zo’n mooi kunststuk aan te schaffen is het natuurlijk ook leuk om er een mooie tas bij te kopen, zodat je je nieuwe aanwinst veilig mee naar huis kunt nemen. Gelukkig heeft Hutspot ook hierin een ruim aanbod. Zij verkopen bijvoorbeeld tassen van het merk UNU Rotterdam, die met de hand worden gemaakt door Rotterdamse dames die op deze manier de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontwikkelen. Het merk haalt inspiratie uit de vele culturen die Rotterdam rijk is en dat is te zien aan de prachtige patronen en kleurrijke prints. Daarnaast verkoopt Hutspot ook het merk PinqPonq, een Duits tassenmerk dat wordt gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Hartstikke duurzaam dus! Een ander fijn merk dat niet in dit tassenrijtje mag ontbreken is het Canadese Matt & Nat, dat tassen en accessoires maakt die eruit zien én voelen als leer, maar toch helemaal vegan zijn.

Hutspot Rotterdam | HutspotHutspot Rotterdam | Hutspot

Dit artikel begint bijna een opsomming te worden van merken en producten, en dat is niet de bedoeling, maar toch zijn er nog een paar die we jullie niet willen onthouden. Daaronder bijvoorbeeld Hektik, afkomstig van het Rotterdamse Katendrecht. Een merk dat kinderkleding maakt van ecologisch katoen en dit regelmatig doet in samenwerking met een sociale werkplaats. De tafels van Allon Dery zijn om verliefd op te worden en de vintage racefietsen die, na helemaal te zijn opgeknapt, een tweede leven tegemoet gaan zijn een must voor elke liefhebber. Ook leuk; het bijzettafeltje van de Rotterdamse Reinier de Jong, dat gebruikte bezemstelen als poten heeft!

Hutspot Rotterdam | Hutspot

Naast al die toffe merken heeft Hutspot ook haar eigen merk, waarvoor zij kort geleden nog een samenwerking zijn aangegaan met het creatieve ontwerpersduo AnoukxVera. Het resultaat van deze samenwerking is een gloednieuwe en superfijne sportkledinglijn, die exclusief verkrijgbaar is bij alle Hutspot stores. En, behalve al die musthaves is er ook op voedselgebied iets te halen bij Hutspot, zoals bijvoorbeeld mayonaise met gin(!) en de biologische theetjes van Paper & Tea.

Hutspot Rotterdam | Hutspot

Genoeg over al die prachtige spullen! Hoe ziet de winkel er eigenlijk uit? Hutspot is gevestigd in een ruim en licht pand. De inrichting is ruim opgezet en het interieur is door de drie eigenaren zelf ontworpen. Hier geen smalle gangpaadjes, maar ruimte genoeg om tussen al dat moois rond te struinen. De blokken waarop veel van de producten gepresenteerd worden zijn veelal laag, waardoor je eigenlijk continue goed overzicht hebt over de hele winkel. Die blokken worden hier en daar afgewisseld met een kledingrek of een met sieraden gevulde vitrinekast, wat zorgt voor een stylish geheel. Ook heel fijn; achter in de winkel is een hele rij met ruime pashokjes, en zelfs het kapstokje dat hierin hangt is te koop.

Hutspot Rotterdam | Hutspot

Hutspot is, zoals ze het zelf mooi omschrijven “A curator for an urbanized lifestlyle“. Het is een plek waar mooie dingen samenkomen. Of je nu van plan bent een mooi designer piece aan te schaffen of juist op zoek bent naar een leuk hebbeding, Hutspot heeft voor ieder wat wils. De prijzen beginnen al bij €0,50 en gaan door tot aan bedragen met wat meer nulletjes voor de komma. Ook wanneer je helemaal nergens naar op zoek bent is Hutspot een leuke en inspirerende plek om eens rustig rond te kijken!

Adres: Karel Doormanstraat 317
Openingstijden: Maandag: 12.00 – 19.00 uur | dinsdag t/m donderdag + zaterdag: 10.00 – 19.00 uur | vrijdag: 10.00 – 21.00 uur | zondag: 12.00 – 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door