Hotspot Rotterdam | INCONCEPT

INCONCEPT, een conceptstore met als ondertitel live magazine. Hier vind je alles wat je normaal in een magazine tegenkomt, maar dan in 3D en volledig tastbaar!

Waar je eerst uren kon rondneuzen tussen de boeken bij De Slegte, kan je nu aardig wat tijd doorbrengen in deze fijne conceptstore; er is zoveel te zien! Initiatiefnemer is de jonge Evana Kuik (misschien bij jullie wel bekend als vlogger bij LINDA.), die als designer van mannenlabel EVAN Menswear een ‘laboratorium’ voor ogen had voor jonge, ondernemende creatieven.

Hotspot Rotterdam | INCONCEPT

INCONCEPT is gevestigd in een monumentaal pand aan de Coolsingel, waarin vroeger boekhandel De Slegte gevestigd was. Het pand heeft een tijdje leeg gestaan, wat natuurlijk hartstikke zonde is van zo’n mooie ruimte en daarom was dit zo’n twee jaar geleden een ideale locatie om een pop-up store te openen. Het INCONCEPT live magazine is verdeeld over drie verdiepingen die door de initiatiefnemers opnieuw werden ingericht met behoud van bestaande elementen.

Hotspot Rotterdam | INCONCEPT

Het enorme (ja, het is écht groot!) pand van 1100 m2 biedt inmiddels een etalage aan een tiental jonge ontwerpers en start-ups. En zoals al gezegd; als concept zijn ze een beetje de 3D-versie van een tijdschrift. Ontwerpers, start-ups, webshops en labels die op zoek zijn naar een fysiek verkoopplatform en/ of een studio- annex kantoorruimte, zijn hier van harte welkom. Het is zeker uniek te noemen op het gebied van design, fashion en art, zeker hier in Rotterdam. Aangevuld met beauty, eten en drinken. Winkelen wordt daarmee weer een avontuur, een inspirerende belevenis.

Hotspot Rotterdam | INCONCEPTHotspot Rotterdam | INCONCEPT

In het winkelgedeelte vind je een aaneenschakeling van allerlei verschillende producten zoals designmeubels van het Deense Sofacompany, sieraden van de Rotterdamse ontwerpster Lydia Bremer, een vintage collectie van Designer Sale Zero 10 en E-bikes van Spiked Cycles. Ook Evana’s eigen modelabel EVAN Menswear heeft uiteraard een mooi plekje in de winkel. Er is een heuse waterbar die is overladen met heerlijke drankjes zoals de verfrissende limonades van Lemonaid, de koude theetjes van ChariTea, de toffe glazen waterflessen van VOSS en de ‘doe het zelf’ Festival Bottle; een fles die is gevuld met ingrediënten om je eigen likeur mee te maken, je hoeft alleen nog maar de sterke drank toe te voegen. Ook de tafel met kaarten, kalenders, planners en notitieboekjes is bij ons favoriet en de wand met bordjes en bekers met de welbekende designletters van Arne Jacobsen is een eye catcher. Het assortiment van INCONCEPT verandert regelmatig en dit heeft een grote aantrekkingskracht op de bezoekers, want die continu wisselende collectie nodigt voorbijgangers steeds weer opnieuw uit binnen te lopen.

Hotspot Rotterdam | INCONCEPT

De INCONCEPT store is licht, ruim en heeft een industrieel karakter dat goed past bij alle creatieve processen die hier plaatsvinden. Vanaf de horecagelegenheid op de tweede verdieping kun je zó de winkel op de begane grond inkijken, maar de werkplekken en ateliers achterin en in het souterrain zijn wel wat meer verstopt voor het winkelend publiek. Zo kun je hier als ondernemer ongestoord doorwerken terwijl de bezoekers naar hartenlust kunnen shoppen.

Hotspot Rotterdam | INCONCEPTHotspot Rotterdam | INCONCEPT

Hoewel INCONCEPT al twee jaar op dit plekje zit, is het officieel een pop-up store. Gelukkig lijkt het erop dat we nog wel een tijdje van haar aanwezigheid kunnen genieten, maar je weet maar nooit. Gaan dus!

Adres: Coolsingel 83
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.30 uur | zondag: 12.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door