Bakt Brood

Van je hobby je werk maken, is dat niet de wens van iedereen? Jeroen van Jeroen Bakt Brood heeft zijn wens in vervulling laten gaan en is een jaar geleden zijn eigen bakkerij begonnen. Zijn producten gaan – je raadt het al – als warme broodjes over de toonbank!

Voorheen bakte Jeroen nog brood in zijn vrije tijd naast zijn baan als IT’er. Gewoon in zijn eigen huis met een steenoven in de woonkamer. Jeroen voorzag vrienden, collega’s en familie van zelfgemaakt brood. Dit beviel zo goed, dat hij het roer omgooide en écht voor zichzelf begon. Door middel van een crowdfundingcampagne is de winkel er daadwerkelijk gekomen. Samen met Petra staat hij nu sinds een jaar in zijn eigen winkeltje in de Jacob Catsstraat.

Bakt Brood

Jeroen Bakt Brood heeft een wekelijks wisselend assortiment van broden, zoals rogge-, spelt-, kamut- en tarwebroden. De gemeenschappelijke factor van de broden is het desem dat gebruikt wordt als rijsmiddel voor het deeg. Nu vraag je je vast af: wat is in hemelsnaam desem? Houd je vast. Desem is een levende cultuur van natuurlijke gisten en melkzuurbacteriën. De desembroden moeten lang rijzen. Ongeveer zo’n 12 uur. De broden kunnen dus niet 1, 2, 3 gemaakt worden. Vandaar dat de winkel sluit als het brood op is. Dus als je niet langs het net wil vissen, moet je er in de weekenden zeker vroeg bij zijn! Langgerezen desembroden hebben een volle smaak, een mooie, harde structuur en bevatten geen enkele toevoegingen. Jeroen Bakt Brood maakt daarnaast ook hele lekkere boterkoek met bijvoorbeeld maanzaad en vanille. Jummie! Klanten complimenteren Jeroen over de voedzame en lekkere broden. Het is dan ook niet voor niets dat Jeroen een grote achterban heeft met vaste klanten.

Bakt Brood

Jeroen en Petra bakken het desembrood op locatie. Een unicum in Rotterdam! De winkel oogt ruim en is voorzien van meubilair dat handgemaakt is door de buren in het Atelier der Dingen. In zijn winkeltje verzorgt Jeroen ook broodbakcursussen, voor groepen van maximaal zes personen zodat je genoeg persoonlijke aandacht krijgt.

Bakt Brood

Zelf heb ik ook een desembroodje geprobeerd en ik kan je verklappen dat het verrekte lekker was! Dus ben je helemaal klaar met je standaard bammetje en wel toe aan iets nieuws? Ga dan als een speer naar Jeroen Bakt Brood. Liever lui dan moe? Jeroen bezorgt het brood op zaterdagen ook bij je thuis.

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag: 10.00 tot 19.00 uur | zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
Adres: Jacob Catsstraat 41A

Website | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door