Hotspot Rotterdam | Juffrouw van Zanten

Eat, drink, play, relax. Dat zijn de woorden waarmee we bij Juffrouw van Zanten verwelkomd worden! Hoewel de zaak gericht lijkt op kinderen, is het juist speciaal ingericht voor de ouders: terwijl de kinderen zich vermaken, hebben zij alle tijd om te eten, drinken en genieten.

Valentijnsdag stond dit jaar niet alleen in het teken van de liefde, maar was ook de dag waarop Juffrouw van Zanten haar deuren opende in Kralingen. Een plek waar echt iedereen terecht kan, en dus niet alleen jonge gezinnen. Tijd om een kijkje te nemen dus!

Hotspot Rotterdam | Juffrouw van Zanten

Juffrouw van Zanten bestaat uit drie verschillende ruimtes. Je kan direct na binnenkomst plaatsnemen, aan één van de tafeltjes langs de bar, maar je kunt ook naar boven én beneden. Hier aan ruimte geen gebrek dus. En ook hierbij is gedacht aan de ouders: je kan namelijk gewoon mét je kinderwagen naar beneden, waar je ook direct je kind kwijt kan in de speelhoek en jij even ontspannen van je kopje koffie kan genieten. ;) Liever wat meer rust om je heen? Kies dan een plekje uit op de bovenverdieping!

Het interieur is kleurrijk ingericht. Er wordt veel gebruikgemaakt van hout, maar er wordt ook gespeeld met vrolijk gekleurde tintjes. Voornamelijk boven zie je veel kleur terug; felrode krukken en gele stoelen zorgen voor een speels sfeertje. Dit wordt afgemaakt met bijzondere lampen door het hele pand. De bloemetjes op tafel en het vele groen (love planten!) zorgen voor een fijn geheel. En nog een leuk detail: je vindt hier en daar ook wat verdwaald kinderspeelgoed.

Hotspot Rotterdam | Juffrouw van ZantenHotspot Rotterdam | Juffrouw van Zanten

Voor de kinderen vind je beneden een speelkeukentje, een hobbelpaard en een zelfgemaakte poppenkast. Ook vind je in de muren lades met speelgoed voor iedere leeftijdscategorie (van rammelaars tot knutselspullen), zodat elk kind hier ongestoord kan spelen. Het speelgoed is allemaal zorgvuldig getest en mocht je iets leuks tegenkomen: alles is ook te koop in hun eigen webshop. De lades met speelgoed kunnen overigens ook gewoon meegenomen worden naar je tafeltje en in de speciaal hiervoor gebouwde gaten geplaatst worden. Ga je eten? Dan klap je de tafel gewoon even dicht (wat ook nog eens heel langzaam gaat, zodat er geen vingertjes klem komen te zitten).

Het klinkt misschien alsof het dé spot is voor jonge ouders met kids, maar Juffrouw van Zanten is meer dan dat. Eigenlijk is het voor iedereen wel een geschikte plek. Je kan een gezellig hoekje opzoeken met vrienden voor een lekkere lunch, het is zeer geschikt als werkplek (stopcontacten genoeg, kijk maar onder de tafel!) en er is een leestafel waar je even kan relaxen met een kop koffie terwijl je door de aanwezige tijdschriften bladert.  

Hotspot Rotterdam | Juffrouw van ZantenHotspot Rotterdam | Juffrouw van Zanten Hotspot Rotterdam | Juffrouw van Zanten

Op het menu vind je – uit liefde voor de aarde – allemaal bewust gekozen producten; biologisch, lokaal en natuurlijk. Ze hebben ze brood van Menno, koffie van Giraffe, vlees van De Groene Weg en natuurwijnen van Smaragd. Je kan er de hele dag terecht voor ontbijt, maar ze hebben ook heerlijke lunchgerechten, taartjes van Holy Nut en zoet en hartig lekkers voor bij de borrel, zoals bijvoorbeeld miniburgers of de chocoladeproeverij. En natuurlijk is ook hier aan de kinderen gedacht: er staan genoeg gezonde keuzes voor hen op het menu.

Hoewel er aardig wat bier en biologische wijn op de kaart staat, begonnen wij de middag toch maar met twee verse sapjes. Een sap van wortel, appel en gember en de sap van de dag met o.a. aardbei en citroen. Behalve sappen en smoothies staan er ook andere lekkere koude dranken zoals Gingerella, Lemony en frambozenlimonade op het menu. Worth a try! 

Hotspot Rotterdam | Juffrouw van ZantenHotspot Rotterdam | Juffrouw van Zanten

Omdat we altijd zoveel mogelijk van de kaart willen proeven, gingen we voor de JvZ proeverij. Deze werd dit keer speciaal voor ons helemaal vegan gemaakt, dus helemaal vega-proof deze spot. De proeverij bestond o.a. uit brood met avocado en tomaat, de soep van de dag met avocado en doperwt, rozijnenbrood met bietenspread en een salade. Echt, heel lekker!

Achteraf gingen we natuurlijk nog voor een koffie (daar kan je immers nooit genoeg van drinken). We bestelden twee flinke machiato’s met havermelk en kregen daar een lekker stukje Tony Chocolonely bij. Daar wordt iedereen blij van, toch?

Hotspot Rotterdam | Juffrouw van Zanten

Op warmere dagen geniet je aan de voorkant op het zeer ruime terras! Ook hierbuiten is het een explosie van vrolijk gekleurde stoelen en tafeltjes. Momenteel zijn ze dagelijks (op de maandag na) van half 9 tot 6 geopend, maar binnenkort zullen de deuren ’s avonds wat later sluiten en komen er ook avondgerechten op het menu staan. Wij gaan dus zeker snel terug!

Adres: Lusthofstraat 27A
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 8.30 tot 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door