Bij Kaapse Maria, gelegen aan de Mauritsweg, om de hoek bij Kabouter Buttplug en op loopafstand van het Centraal Station, proef je de sferen van een gezellig avondje uit, maar voelt het als thuiskomen.

Waan je in een proeflokaal met een huiselijke setting waarvan de verhalen achter de (lokale) producten de hoofdrol spelen en geniet van homemade shareable bites, fijn geprijsde dinergerechten en een ruime keuze aan maar liefst 24 biertjes van de tap.

Het zusje van Kaapse Brouwers is ontstaan uit passie voor het brouwen van non-conformistisch bier en hun liefde voor lekker eten, dat goed samen gaat met de 24 biertjes van de tap. De handgemaakte biertap-installatie is een echte eyecatcher, maar dat is pas het begin. Ja, je kan hier een overload aan bier proeven, maar hun menukaart staat vol met heerlijke hapjes en gerechten waarna je, zodra je het eten proeft, nooit meer zelf wil koken.

Kaapse Maria is een organisch concept, waar nieuwe ideeën zich natuurlijk ontwikkelen en de craftkitchen regelmatig experimenteert met nieuwe smaken die je, van tijd tot tijd, op de menukaart ziet verschijnen. Vaak last van keuzestress? No worries. Je kan bij twijfel prima wat fijn geprijsde bites bestellen zoals Edamame, sojaboontjes geserveerd met knoflook, citroen, sesam en sojasaus of de Gyozas, handgemaakte dumplings gevuld met Szechuan kaas van Booij.

Maar mijn favoriet is toch wel de Buikspek Steam Buns: twee kleine broodjes met 24 uur sous-vide gegaard buikspek (foodporn!) met hoisin saus en gerookte bieten/ koriander salsa. Yum! Ook geschikt voor koriander-haters, I dare you all to try it! De bites gaan goed samen met een Kaapse Maria, vermont pale ale (4.4%), super verfrissend! Maar ook de cocktail-achtige limonades, gemaakt met siroop dat is samengesteld door Stirr, brengen een simpele limonade – zoals ik die gewend ben – naar een heel ander niveau. I like!

Geen bierliefhebber? Verwen jezelf aan het einde van een lange werkdag met een glaasje natuurwijn. Natuurwijn is een wijn waarvan slechts druifeigen gisten worden gebruikt. Kortom; een biologisch geproduceerde wijn zonder toevoegingen en chemicaliën. Na het bestellen van je eten en drinken ontvang je meer dan alleen de rekening: de kennis waarmee het gerecht tot stand is gekomen wordt persoonlijk met je gedeeld, samen met de wat en waarom achter de gebruikte ingrediënten en producten.

Kaapse Maria, gevestigd in voormalig restaurant-tapasbar Mariá,  is een nonchalante, warme hang-out met good vibes only en family-proof voor jong en oud. Maar ook absoluut geschikt voor young creatives die een fijne maar Instagrammable werkspot zoeken, nachtbrakers die nog een afzakkertje willen doen voordat ze zich begeven naar huis of liefhebbers van een middagborrel.

Neem plaats op het terras, aan de bar, of plof op de tweede verdieping neer bij de openhaard of op het knusse balkon met plaats voor twee. Deze centraal gelegen hotspot met een gevarieerd eet- en drinkaanbod is een plek waar je keer op keer terug komt om iets nieuws te proberen.  

Adres: Mauritsweg 52
Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag 15.00 – 00.00 uur | zaterdag en zondag  12:00 – 00.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door