Hotspot KEET Rotterdam

We hebben KEET al vele malen getipt in lijstjes en de winkel behoort bij veel Rotterdammers tot één van de favorieten, maar tot op heden hadden we nog geen uitgebreid verslag gedaan van deze Rotterdamse conceptstore. Dan werd hoog tijd vonden wij, zeker nu KEET op eetgebied een hele nieuwe weg is ingeslagen.

Toen eigenaresse Claire Warneke tijdens haar reis door Zuid-Afrika een winkel binnenstapte waar een breed scala aan producten werd verkocht, kreeg zij de geweldige ingeving om een soortgelijk concept in Rotterdam op te zetten. “Maar dan minder kneuterig“, aldus Claire. Kneuterig is KEET allerminst. Het is een prachtige ruime winkel, die ondanks de diversiteit aan producten en merken heel overzichtelijk oogt. Ik vind het altijd een feestje om even binnen te kijken bij KEET. Niet té vaak, want je vindt er werkelijk altijd wel iets wat je gewoon niet kunt laten liggen.
Hotspot KEET Rotterdam  Hotspot KEET Rotterdam
Het idee van een conceptstore is dat er niet per se een verband bestaat tussen de producten die worden verkocht, maar dat het assortiment is afgestemd op een thema of een bepaalde lifestyle. KEET is een winkel waar webshops, jonge ondernemers en labels een platform krijgen. Vaak zijn dit ondernemers die geen eigen verkooppunt hebben en je dus ook niet zo snel in een andere winkel tegen zult komen. Elk merk heeft zijn eigen kast, plank of tafel en om de drie maanden wordt het aanbod vernieuwd. Favoriete producten zullen wellicht wat langer te koop blijven, maar het is natuurlijk ook erg leuk om bij elk bezoek een nieuw label te ontdekken! Het aanbod is breed, van notitieboekjes (waar je er nooit genoeg van kunt hebben) tot sieraden, van koffiescrub tot woonaccessoires en van schattige babykleertjes tot zuiverende groene planten. Werkelijk voor ieder wat wils dus!
Hotspot KEET Rotterdam
Naast winkelen biedt KEET ook de gelegenheid voor een van onze andere favoriete bezigheden: eten! KEET heeft achter in de winkel een fijn koffiecafé. Wat staat er op het menu? Wafels, wafels en nog eens wafels. In samenwerking met de Rotterdamse foodblogger Desmond van Our Hangry Kitchen is een menu samengesteld met verrassende wafelvariaties. Wat denk je bijvoorbeeld van een Japanese style wafel met okonomiyaki en wasabi tonijnsalade en teriyakisaus of een sweet cinnamonroll in wafelvorm? Wij bestelden de zuchini & cheese, een courgettewafel met Rotterdamse kaas, rucola, tomaatjes en kruidenolie en goats love # too: een geitenkaaswafel met gepofte paprika, hummus, honing en walnoten. Vooral de zuchini & cheese is een aanrader, omdat je daarbij echt proeft dat de groente in het wafelbeslag is verwerkt. Groente door het wafelbeslag? Ook wij moesten even aan het idee wennen, maar het is écht lekker! 
Hotspot KEET Rotterdam  Hotspot KEET Rotterdam
KEET’s koffiecafé is een fijne plek om even bij te komen tijdens een shopping break of om af te spreken met vrienden voor een lekkere lunch. Er is een knusse hoek met een bank, er staan wat kleine tafeltjes en er is en grote tafel die zeker ook geschikt is om aan te werken met je laptop en een kopje koffie binnen handbereik. Wanneer je geen behoefte hebt aan een uitgebreide lunch kun je er ook kleine hapjes bestellen voor de lekkere trek, zoals de bites van Sharp Sharp en SUE. Naast fairtrade koffie staan ook verschillende smoothies op het menu en kunnen er wijntjes gedronken worden.

Bij KEET raak je nooit uitgekeken en het is zeker ook een goed adresje als je op zoek bent naar een origineel cadeautje. De winkel is gevestigd in een zijstraatje van de populaire Meent, wat het makkelijk maakt om even binnen te wandelen. Kom je niet uit Rotterdam maar ben je van plan een dagje te gaan winkelen in de Maasstad? Zet KEET dan zeker op je must visit lijstje!

Adres: Oppert 2A
Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag: 09.30 – 17.30 | vrijdag: 09.30 – 20.00 | zaterdag: 09.30 – 17.00 | zondag: 12.00 – 17.00. Let op! Het koffiecafé sluit op doordeweekse dagen iets eerder dan de winkel.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door