Kim Sue Palm: “Begin juli openen we onze nieuwe winkel!”

Hotspot Rotterdam | Kim Sue Palm

Je bent de bites van SUE ongetwijfeld al eens tegengekomen. Was het niet op Instagram, dan wel ergens in een koffie- of lunchtentje. Founder van deze befaamde kleurrijke bites is Kim Sue, en wij interviewden haar.

Geen feestje zonder taartjes, toch? Nee, zeker! Taartjes maken het feestje helemaal compleet! Zeker als het taartjes zijn waar iedereen van kan genieten, of je nu een allergie hebt, plantaardig eet, gezondere keuzes wilt maken of gewoon lekker wilt snoepen! Over een feestje gesproken: je bent recent moeder geworden van een prachtige zoon! Zie je het zitten om het moederschap te combineren met je onderneming? Afgelopen februari zijn we de trotse ouders geworden van ons zoontje Ché Milo. Gelukkig heeft Der tijdens mijn verlof heel veel uit handen kunnen nemen. Ik ben super blij dat we SUE sinds 1,5 jaar samen runnen. Ook ons fantastische team zet zich voor de volle 100% in. Dit maakt het combineren van het moederschap en ondernemen een stuk makkelijker. Ché is gelukkig een vrolijk mannetje, dus af en toe neem ik hem ook mee naar afspraken. Hij heeft al heel wat plekken gezien en mensen ontmoet!

Hotspot Rotterdam | Kim Sue Palm

Even terug de tijd in, vertel ons eens wat meer over het ontstaan van SUE. Altijd was ik veel bezig met gezond eten, alles maakte ik op een verantwoorde manier, behalve zoetigheden. Ik ging me hier meer in verdiepen en experimenteerde in mijn eigen keuken. Via een vriendin kwamen de bites bij een eerste verkooppunt terecht en zo begon het hele avontuur. Ik moest mijn bedrijf gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en besloot de naam dicht bij mijzelf te houden. Het werd SUE, mijn tweede naam. Later voegde ik hier ‘zoet zonder suiker’ aan toe, want suikervrij snoepen was hetgeen wat voor mij het grootste uitgangspunt was. We waren de eerste horecaleverancier in Nederland van taartjes die suikervrij, glutenvrij en vegan zijn en besloten de taartjes ‘bites’ te noemen! Na een jaar het ‘zoet zonder suiker’ enkel bij andere horecazaken en op markten te verkopen, kwam de opening van een winkel op ons pad. Die kans grepen we met beide handen aan. Inmiddels zijn we op onze eerste locatie in verbouwing en openen we daar begin juli onze vernieuwde winkel!

Hotspot Rotterdam | Kim Sue

Gezonde gebakjes dus. Maar: hoe dan!? En misschien nog wel belangrijker: mogen we hier dus onbeperkt van snoepen? Onze bites bestaan enkel uit natuurlijke voedingsstoffen, hierdoor zijn ze een gezond alternatief voor een gebakje dat vol zit met geraffineerde suikers en allerlei bewerkte ingrediënten. We gebruiken bijvoorbeeld veel noten, dadels en kokosproducten. Onze bites bevatten natuurlijk ook calorieën, maar ik ben zelf geen calorieënteller. Ik geloof meer in het eten van natuurlijke en gezonde producten.

Hotspot Rotterdam | Kim Sue

Het is belangrijk om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. Maar een donut met witte chocoladeglazuur en knettersuiker moet ook weleens kunnen vinden wij. Zondig jij weleens? Natuurlijk zondig ik ook weleens! Ik ben altijd al gek geweest op zoetigheid, daardoor is SUE ook ontstaan. Tijdens mijn zwangerschap had ik gek genoeg totaal geen zin meer in zoet, maar sinds Ché geboren is, kan ik er gelukkig weer van genieten en laat ik me ook weleens gaan met een reep Tony Chocolonely. Op dit moment wordt de SUE Store op de Karel Doormanstraat flink onder handen genomen. Wat kunnen we van de winkel verwachten als de verbouwing is afgerond? Ja, zo spannend allemaal! We verwachten begin juli open te gaan met onze vernieuwde winkel. Hopelijk hebben we mooi weer, want we hebben straks een groot en zonnig terras. Het ‘zoet zonder suiker’ assortiment wordt nog groter en we hebben een uitgebreide ontbijt- en lunchkaart. We willen dé plek creëren waar iedereen terecht kan; eet je plantaardig, glutenvrij, bewust, dan moet je bij SUE zijn! Op de menukaart veel herkenbare gerechten, maar dan helemaal volgens het SUE-concept! Zo hebben we bijvoorbeeld een burger met een heel verrassend broodje en een English breakfast.

Hotspot Rotterdam | Kim SueHotspot Rotterdam | Kim Sue

Stel dat je nog maar één smaak ‘zoet zonder suiker’ zou mogen maken. Welke zou dat dan zijn? Mijn ultieme favoriet blijft de TiramiSUE!

Deel bericht
Geschreven door