Koffiehandel Pretoria Espressobar

Hotspot Koffiehandel Espressobar Pretoria Rotterdam Pand

We kunnen er niet meer omheen: Rotterdam-Zuid bruist! Toegegeven, het is misschien niet het meest populaire gedeelte van onze geliefde stad. En toch zou je, in ieder geval, Katendrecht en de Afrikaanderwijk een kans moeten geven. Deze oude arbeiderswijken zijn namelijk een grote transformatie aan het ondergaan, en ook hier zijn tegenwoordig een aantal echte hotspots te vinden. Zoals Koffiehandel Pretoria Espressobar.

Koffiehandel Pretoria Espressobar bevindt zich op de hoek van de Pretorialaan-Bloemfonteinstraat. Steve en Mario, de mannen achter deze hotspot, zegden beiden hun voormalige baan op om hun gezamenlijke droom te kunnen realiseren. Met de Pretoria Espressobar als resultaat! Sinds oktober 2015 is dit dé plek op Zuid waar je moet zijn voor een serieuze bak koffie. Espressobar Pretoria is gevestigd in een prachtig karakteristiek pand met opvallend grote ramen. Als je langs de Maashaven rijdt is het eigenlijk niet te missen. Binnen is het niet heel groot, maar door het hoge plafond en de vele lichtinval oogt het toch heel ruim. De eyecatcher van Pretoria is toch wel de kanariegele muur, die zelfs op de meest sombere dagen zorgt voor een dosis ‘instant happiness’. Steve en Mario hebben gekozen voor bijzonder meubilair, zoals robuuste fabriekslampen, industriële krukjes en een antieke kerkbank. Je kunt zien dat er is nagedacht over de inrichting, zonder dat het er allemaal té gelikt uitziet. De espressobar biedt verschillende mogelijkheden. Beneden vind je de bar, waar je plaats kunt nemen achter één van de tafeltjes aan het raam. Ben je op zoek naar een rustig plekje om te werken, een goed gesprek te voeren, of waar je je even kunt terugtrekken? Dan biedt de ruimte boven, de ‘huiskamer’ van Pretoria, de perfecte oplossing. En als het Hollandse weer het toelaat, neem je natuurlijk lekker plaats op het zonovergoten terras!

Hotspot Pretoria Espressobar Koffiehandel Rotterdam Koffie BarZoals gezegd kun je hier terecht voor goede koffie. Ze werken met bonen van Boot Koffie (altijd goed!) en van Heilige Rotterdamse Boontjes. Die laatste is vooral geschikt voor de liefhebber van een stevige bak. En omdat we allemaal van die momenten kennen waarop koffie alleen niet volstaat, doen ze ook aan lunch, gebak, gratis WiFi én een gezellig praatje. Het aanbod voor de lunch is te vinden op het krijtbord. De keuze is beperkt, maar bevat voor ieder wat wils. Bij de Pretoria Espressobar werken ze vooral graag met producten uit de buurt. Zo wordt iedere dag vers brood geleverd door De Bakkerswerkplaats op Katendrecht, en worden de taarten gebakken door Double-Delicious, een bakkerij in Noord waar alles uit eigen keuken komt.

Hotspot Koffiehandel Espressobar Rotterdam Pretoria Koffie

Inmiddels was ik behoorlijk benieuwd geworden naar de smaak van al dit lekkers. Gezien het tijdstip negeerde ik (met veel moeite) de punten Red Velvet cake, en bestelde een broodje Turkse kaas met walnoot en een cappuccino (gezet met bonen van Boot Koffie). De cappuccino was voorzien van een romige, dikke schuimlaag. Zo eentje waar je lepeltje lekker lang op blijft liggen. Belangrijker nog: de smaak. Die was mild en zacht, precies zoals ik mijn koffie het liefst drink. Steve vertelde verder dat de broodjes aan iedereen warm geserveerd worden (waar zie je dat nog?), en dat ik dus nog even geduld moest hebben. In de praktijk viel dit trouwens reuze mee. Binnen vijf minuten stond het broodje al op mijn tafel. Warm, krokant en rijkelijk belegd. De Turkse kaas smaakte naar romige feta en was heerlijk in combinatie met de knapperige walnoten. 

Hotspot Rotterdam Koffiehandel Espressobar Pretoria Broodje Cappuccino

Opvallend was de ‘doe maar normaal’-mentaliteit die hier heerst. Die typisch Rotterdamse houding zie je hier eigenlijk overal terug. Steve en Mario zijn totaal niet bezig met het bereiken van één bepaalde doelgroep, of met het zetten van Instagram-waardige koffie’s. Latte art of andere opsmuk? Daar doen ze niet aan. (Met hoge uitzondering toveren ze een flesje karamelsiroop voor je uit het kastje, maar that’s it!) Iedereen is even welkom in Pretoria. Het publiek is dan ook erg gemengd: mensen uit de buurt, zakenlui in pak, marktgangers, studenten en zelfs agenten van het lokale politiebureau komen hier graag. Ze streven bij de Pretoria Espressobar naar het leveren van kwaliteit en vinden het vooral zaak dat de klanten het naar hun zin hebben. Kortom: een bezoek aan de Pretoria Espressobar is een verademing! Niet in de gelegenheid om uitgebreid te koffieleuten? Geen probleem! Alles hier is ook to go verkrijgbaar.

Hotspot Rotterdam Pretoria Espressobar Koffiehandel Gele MuurDus ben je in de buurt van Zuid (of gewoon onwijs nieuwsgierig geworden)? Ga dan zeker eens langs om de koffie van de Pretoria Espressobar zelf te proeven!

Adres: Bloemfonteinstraat 78A
Openingstijden: maandag – zaterdag 08:00 – 17:30 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door