Hotspot Rotterdam | KOOZIE

In iedere andere grote stad zou het de place to be zijn, maar hier in Rotterdam lijkt het meer een stukje vergeten stad: het Noordereiland. Toch komt daar nu wellicht verandering in, met de komst van de koffiezaak KOOZIE. 

Iets meer dan drie maanden geleden opende er dan eindelijk een échte hotspot op het Noordereiland. En ja, ook voor ons was die Willemsbrug toch wel een drempel om KOOZIE eerder een bezoek te brengen. Maar wat zijn we blij dat we nu toch eindelijk gegaan zijn, want KOOZIE is met recht cosy te noemen. 

Tijdens ons bezoek werd één ding al snel heel erg duidelijk: ze kunnen hier met heel veel enthousiasme en passie vertellen over de zaak. Dit gaf ons meteen energie, maar toch begonnen we onze middag met een heerlijk bakje Giraffe koffie (Rotterdams geluk, is dat). De Sloveense Vedi, de eigenaar, vond dat het Noordereiland echt een plek nodig had waar hij de ‘eilanders’, Rotterdammers en voorbijgangers een prettige ambiance kan bieden om elkaar te ontmoeten. Dit alles natuurlijk onder het genot van een lekker drankje, een ontbijtje, lunch of borrel. En die visie komt nu helemaal terug in KOOZIE.

Hotspot Rotterdam | KOOZIE

Nadat ze dit pand aan de Van der Takstraat vonden, hebben ze het geheel eigenhandig verbouwd tot wat het nu is. En zoals de foto’s al laten zien: het is een plaatje geworden. Verdere inspiratie komt overal en nergens vandaan, maar veel is écht Rotterdams. De groene oase (houden we van!) is gecreëerd met behulp van botanicus Peter Kremer, de groene curator van BlueCity010,  de tafeltjes komen van Buurman en op de muur prijkt een illustratie van een échte eilandbewoner: Annemarie Gorissen. De mooie lampen en kussentjes maken het cosy geheel helemaal af.

Leuk aan deze locatie is ook de vide. Hier vind je, naast nog meer zitplekken, ook een boekenkast en een handig hoekje voor de kleintjes. Haal dus zeker eens iets te lezen uit de kast, voor bij je ochtendkoffie. Dan kom je helemaal tot rust. Ook wordt deze ruimte regelmatig afgehuurd of gebruikt voor events, borrels, workshops en meetings. Eigenlijk is er veel mogelijk, dus mocht je een gaaf idee hebben: neem gewoon eens contact op!

Hotspot Rotterdam | KOOZIE Hotspot Rotterdam | KOOZIE

Ook het eten hier is hartstikke Rotterdams. Vedi is niet alleen goed in het creëren van een prachtig pand, ook in de keuken weet hij zijn weg goed te vinden. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds (redelijk) laat kan je hier terecht voor verschillende maaltijden. De vroege vogels starten de ochtend bijvoorbeeld met een echt KOOZIE ontbijt, bestaande uit ei, kaas, ham, jam, croissant, brood, sap & koffie of thee. De lunch bestaat uit verschillende salades, quiche, soep en broodjes (het bietenbroodje met rode biet, geitenkaas, knoflook & rucola kan ik absoluut aanraden!) maar als je meer een zoetekauw bent, dan kan je natuurlijk ook gaan voor de heerlijke taarten van Dutch Cakery. ’s Avonds nog trek? Ook voor een bescheiden avondmaal zit je hier nog goed. Neem eens een lekker glas Sloveense wijn met de borrelplank (prosciutto, kaas, salami, olijven, meloen, druiven, noten, brood) of nachos met huisgemaakte tapenades. Alles op de kaart is eigenlijk vrij simpel te noemen, maar het is wel écht goed.

Hotspot Rotterdam | KOOZIE

Wij genoten van ons broodje terwijl er jazzy sounds uit de radio kwamen, maar er staan ook een piano en gitaar klaar voor iedereen met een beetje talent. Wij hadden het geluk dat er toevallig talent aanwezig was, wat zorgde voor nog nét wat extra beleving. Heerlijk! Mocht je jazzliefhebber zijn, ga dan absoluut eens langs tijdens de Sunday Jazz. Een middag vól muziek en bij zonsondergang ook nog met een mooie zwart-witfilm op de muur.

Hotspot Rotterdam | KOOZIE Hotspot Rotterdam | KOOZIE 

De eerste zonnestralen laten waarschijnlijk nog even op zich wachten, maar als het zover is, dan hoopt KOOZIE ook twee prachtige terrassen voor je klaar te hebben. Wij zien het al voor ons: in een ligstoel met een glas champagne in de hand en uitzicht op de Willemsbrug en skyline van Rotterdam. Wat ons betreft is dit alles genoeg reden om toch die brug eens te trotseren! 

Adres: Van der Takstraat 51
Openingstijden: Dinsdag – woensdag: 9.00 – 21.00 | donderdag – zaterdag 9.00 – 23.00 | zondag 9.30 – 21.00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door