Hotspot Rotterdam | Kraftbar

Al voordat de trend van speciaalbier zich in het groot aan de wereld toonde, was ik al liefhebber. Gelukkig kan ik tegenwoordig bij veel kroegen een prima lekker biertje bestellen, maar mijn hart gaat pas echt kloppen als ik in de proeflokalen en cafés kom, die zich in het bijzonder hebben gericht op speciaalbier. Sinds de zomer van 2016 is er zo’n pareltje bijgekomen: Kraftbar R’dam.

Dat de eigenaren van Kraftbar R’dam geen onbekenden zijn in de Rotterdamse horeca is geen verrassing. Aren Reijngoud (eigenaar van Belgisch Biercafé Boudewijn en Proeflokaal Reijngoud) en Joris van Dongen (de man achter Stalles en Vibes) vonden samen dat er nog wel plaats was voor een kroeg die zich richt op de échte bierliefhebber. En gelijk hebben ze! 

Hotspot Rotterdam | Kraftbar

Dus op de plek waar vroeger Café Le Vagebond zat,  stap je nu binnen in een mooi vormgegeven zaak. Met veel hout, gecombineerd met ijzer, is dit wellicht hoe de moderne bruine kroeg eruit moet zien. Het zorgt er namelijk voor dat er een prettige, ongedwongen en warme sfeer hangt. Overigens zijn er ook leuke elementen uit de straat verwerkt in het interieur. Zo staan er een aantal hoge tafels, waarvan de tafelpoot een straatpaaltje is en zijn de lampen gemaakt van vroegere straatlantaarnpalen.

Hotspot Rotterdam | Kraftbar

Maar goed, een bar gericht op speciaalbier – of beter gezegd, kraftbier (kraft is Duits voor kracht/ macht en een speelse verwijzing naar het Engelse craft, wat ambacht/ ambachtelijk betekent) – wat kunnen we daar dan drinken? Van de tap zijn er, naast pils, zo’n 20 verschillende bieren te verkrijgen en daarnaast hebben ze er nog ongeveer 100 op fles. Wij genoten onder andere van een Yakima Red, een Jopen Johannieter, Brewdog Elvis Juice en een Maximus Pandora. Maar de keuze is groot, dus wat je smaak ook is, er is voor ieder wat wils. Ook als je geen bierliefhebber bent trouwens, want uiteraard is er ook keuze uit fijne wijnen en sterke dranken.

Hotspot Rotterdam | Kraftbar

Naast drank staat er ook eten op het menuWij genoten in ieder geval van heerlijk flammküchen met zalm en groene asperges. Grote kans dat deze ook terug te vinden is op de nieuwe kaart, die medio februari in gebruik genomen gaat worden. Deze kaart zal vooral vol staan met shared dining gerechten, zodat je met je vrienden gezamenlijk wat lekkers kunt bestellen. Overigens is het ook goed om te weten dat de keuken tot diep in de nacht open is.

Hotspot Rotterdam | Kraftbar

Goed, genoeg gegeten en gedronken, er is meer te doen in deze heerlijke bar. Als Rotterdammer is het natuurlijk ook goed om te weten dat je er terecht kunt voor een leuk potje voetbal. Alle wedstrijden van Sparta, Excelsior en Feyenoord zijn op een groot scherm te volgen. Naast het Rotterdamse voetbal, zullen ook speciale sportevenementen uitgezonden worden. Zo stond de zaak helemaal vol tijdens de wedstrijd van het jaar, Hari – Verhoeven. Maar naast sport is deze hotspot ook goed voor wat lekkere deuntjes in het weekend. Je zult er geen house uit de boxen horen, maar alles wat verder goed dansbaar is, is vertegenwoordigd in het repertoire van de dj’s!

Adres: Nieuwe Binnenweg 99b
Openingstijden:  Elke dag van 15:00 – 3.00 uur

Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door