Hotspot Lilith Coffee Rotterdam

Voor veel Rotterdammers is Lilith Coffee de plek bij uitstek om de dag te beginnen. Dat is niet gek, want Lilith heeft een aantal fijne ontbijtgerechtjes op de kaart staan. En het mooie is dat je hier de hele dag van kunt genieten. Hoe vroeg of laat jouw dag ook begint, Lilith is the place to be voor een lekker ontbijtje!

De eigenaresse van Lilith, Charlotte Damen, kennen jullie misschien nog wel van haar vorige horeca-avontuur: Charlie’s Kitchen. Charlotte vond dat het in Rotterdam ontbrak aan een plek waar je de hele dag terecht kunt voor een goed ontbijt en lekkere koffie. We couldn’t agree more, want we zijn tenslotte niet allemaal vroege vogels. In november 2015 opende Lilith Coffee de deuren van de eerste vestiging aan de Mauritsstraat, midden in het stadcentrum, maar toch een beetje verscholen tussen de Oude Binnenweg en van Oldenbarneveltstraat.

Hotspot Lilith Coffee Rotterdam Hotspot Lilith Coffee Rotterdam
Lilith heeft een wat donkere en stoere uitstraling, wat het geheel een heel andere look en feel geeft dan veel andere lunchspots in de stad. De stoelen en tafels lijken zo afkomstig te zijn uit een oud schoolgebouw, de accessoires en cacti maken het geheel af. Op de kaart vind je onder andere de oh zo populaire pancakes, waarbij je kunt kiezen uit verschillende toppings zoals blauwe bessen, banaan, Nutella of bacon, maar ook kunt gaan voor wat spannendere combinaties zoals zalm met spinazie en crème fraîche of biet met spinazie en geitenkaas. Naast de pannenkoekjes kun je je ook de hele dag te goed doen aan huisgemaakte granola, een green bowl of de Insta-worthy açaí bowl mét verse vruchtjes.

Bij al dat lekkers moet natuurlijk ook iets gedronken worden. Bij Lilith drink je verse sappen en smoothies, biologische frisjes zoals ginger beer, Indian tonic en elderflower en koffie van Rotterdamse komaf. De koffie, hot choco of chai latte kun je hier ook drinken met soja- of kokosmelk.
Hotspot Lilith Coffee RotterdamLilith Coffee bleek zo’n groot succes te zijn, dat het al snel tijd werd voor een tweede vestiging. Een vestiging aan het zuiden van de Maas wel te verstaan. En welke locatie in Rotterdam-Zuid is hiervoor nu beter geschikt dan het Deliplein?! Sinds 21 december 2016 is Lilith Coffee op het gezellige Katendrecht een feit. Het Deliplein is sowieso al favoriet bij ons, met de fijne Fenix Food Factory en restaurants als De Matroos en het Meisje, Deli Bird en Ceviche y Maas, maar met de komst van Lilith hebben we nóg een reden om hier regelmatig naartoe te gaan.

Hotspot Lilith Rotterdam Hotspot Lilith Rotterdam

Bij Lilith op de Kaap eet je diezelfde heerlijke ontbijtjes en ook de vertrouwde Rotterdamse koffie ontbreekt hier niet. Deze ontbijtspot is voorzien van een paar banken waar je lekker op kunt neerploffen en er is een klein terrasje aan de voorkant van het pand met uitzicht over het Deliplein en de Rijnhavenbrug. Ook spotte mijn oog een achtertuintje, dus wie weet wordt ook dat nog eens omgetoverd tot een terrasje..? We gaan het zien, want we zullen hier vast nog regelmatig te vinden zijn. Voor de pancakes, of de açaí bowl, of toch die toast van zuurdesem..

Adres: Mauritsstraat 217 | Delistraat 24b
Openingstijden: Mauritsstraat: maandag t/m zondag 8.00 – 16.00 uur | Delistraat: dinsdag + woensdag 08.00 – 16.00 | donderdag t/m zondag 09.00 – 17.00 uur.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door