HTSPT Rotterdam | Little V

Een zomerse cocktail of ice tea. De – voor Aziëgangers bekende – geur van allerlei lekkernijen. Stokjes wierook, hangplanten en binnenbomen, blauw-witte bordjes met eetstokjes. Alles ademt hier Vietnam. Ja, bij Little V waan je je even op vakantie!

Naast de Laurenskerk is alweer negen jaar de redactie’s favoriete Vietnamese restaurant van Rotterdam te vinden. De eerste Little V vestigde zich elf jaar geleden in Den Haag; twee jaar later volgde het restaurant in Rotterdam. En dat was vanaf de openingsdag gelijk een succes! Het restaurant zat direct bijna iedere avond vol, dus toen twee jaar geleden het buurpand vrijkwam, was de keuze om uit te breiden snel gemaakt.

HTSPT Rotterdam | Little V

De entree is nu in het ‘nieuwe’ deel te vinden. Als we daar binnenstappen, treedt het vakantiegevoel meteen in! Want Little V is met veel oog voor detail in Vietnamese stijl ingericht. Dat begint al in de hal – wierook, kaarsjes, bijzondere lampen – en zie je terug in het hele restaurant. Zelfs de toiletten ademen Vietnam! Waar het Haagse restaurant is ingericht als een streetfood markt, is Rotterdam in de sfeer van een tempelcomplex ingericht.

Als je binnenkomt, voelt het alsof je een binnentuin betreedt. De grote ramen laten veel licht binnen, op de muren zitten lichte kleuren, er staan binnenbomen en allerlei soorten planten hangen aan het plafond. Grote deuren leiden naar de kleurige bar met daarachter het oude deel van Little V. Dat is met donkere kleuren en zelfs een altaar met Boedhabeelden ingericht als een Vietnamees klooster.

HTSPT Rotterdam | Little VHTSPT Rotterdam | Little V

Met de prachtige inrichting is de sfeer en toon voor de avond gelijk gezet. Maar een blik op het menu en de drankkaart maakt direct duidelijk dat de gasten bij Little V niet alleen voor de bijzondere sfeer komen. De drankkaart biedt allerlei bijzondere cocktails en speciaal op de Vietnamese smaken afgestemde wijnen. Maar er worden ook tal van unieke en voor Little V ontwikkelde non-alcoholische dranken geschonken: virgin cocktails, home-made ice teas en Pinky Rose-limonades.

HTSPT Rotterdam | Little V

Kiezen van het menu is al even moeilijk! Waar een gemiddeld Aziatisch eethuisje misschien een handvol signature dishes op het menu heeft staan, is de keuze hier enorm. Meerdere kleine hapjes? Drie gangen? Samen eigen springrolls maken? Of toch een noedelsoepje? Het is allemaal even lekker! En wat ook erg fijn is, is dat je heerlijk kan uitpakken met cocktails en allerlei gerechtjes, maar ook prima met een kleiner budget een maaltijd kan kiezen of samenstellen. Bij Little V kan je voor vijftig euro eten, maar ook rustig voor een tientje.

HTSPT Rotterdam | Little VHTSPT Rotterdam | Little V

Ons wordt uitgelegd dat de Vietnamese keuken eigenlijk vrij simpel is. De gerechten zijn erg eenvoudig; het is een kwestie van simpelweg het samenvoegen van de juiste ingrediënten. Essentieel zijn daarbij de vele kruiden en smaakmakers. De koks zijn ook allemaal Vietnamees – niet Chinees zoals in de meeste Vietnamese restaurants in Nederland – en daarmee is de authenticiteit van de gerechten gegarandeerd. De chefs weten van huis uit precies hoe alles eruit moet zien en hoort te smaken!

HTSPT Rotterdam | Little V

Little V zoekt haar leveranciers ook met zorg uit. Het vlees voor de gemarineerde ossenhaas komt bijvoorbeeld van dezelfde leverancier als dat van het bekende vleesrestaurant Loetje. De wijnen zijn door wijnhuizen met zorg uitgezocht op de zoete, zure en spicy smaken van de Vietnamese keuken. Bierliefhebbers kunnen het Vietnamse Saigonbier bestellen. De Vietnamese koffie komt van een kleine koffiemaker die speciaal voor Little V een unieke blend heeft gemaakt. De smaak is net wat zoeter dan je van koffie gewend bent.

HTSPT Rotterdam | Little VHTSPT Rotterdam | Little V

Wij drinken twee van Little V’s signature ice teas en krijgen een heerlijke proeverij van allerlei gerechtjes voorgezet. We beginnen met kip, springrolls, loempia’s en een kipsalade met kroepoek, alles geserveerd met de lekkerste home-made sausjes. Daarna volgt een uitgebreide gang met heerlijk malse kip (onze favoriet!), gemarineerde ossenhaas, witvis met gember, Vietnamese groente en fried rice. De tafel puilt uit en we gaan ons te buiten aan al het lekkers. Of we onze maaltijd willen afsluiten met Vietnamese slow blend koffie of een kop thee? Graag!

HTSPT Rotterdam | Little VHTSPT Rotterdam | Little V

Ons valt op dat in het restaurant veel personeel rondloopt. De staff is druk bezig alle gasten volop uitleg te geven over de kaart en de Vietnamese keuken en bij de gerechten uit te leggen hoe en met welke sausjes die moeten worden gegeten. De kroepoek gebruik je als lepel voor de kipsalade, de kipspies wikkel je met noedels en kruiden in een blad sla, de home-made hoisinsaus is voor de springrolls. Check.

HTSPT Rotterdam | Little V

Die extra aandacht en uitleg is het laatste puzzelstukje dat de perfecte Vietnamese experience compleet maakt. Little V doet zijn naam eer aan en biedt een klein stukje Vietnam in hartje Rotterdam!

Adres: Grotekerkplein 109
Openingstijden: Dinsdag – Donderdag: 12:00 – 21:30 uur | Vrijdag – Zaterdag: 12:00 – 22:30 uur | Zondag: 12:00 – 21:30 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door