De naam doet denken dat het een klein zaakje is, die wat biologische gerechten heeft en vooral bekend staat om zoetige bakkunsten, toch? Niets is minder waar. Loetje is een groot restaurant met een brede kaart en een gezellige sfeer. 

Maar waar komt die bijzondere naam toch vandaag? Het begon allemaal 40 jaar geleden in Amsterdam, waar twee mannen een bar begonnen om lekker te kaarten en te biljarten. Een van die mannen heette Ludwig, ook wel Loetje genoemd. 


‘Helaas’ voor hen kwamen er steeds meer klanten die, naast kaarten en biljarten, ook graag iets zouden eten. Omdat een gebakken ei niet altijd genoeg was, werd er vanuit het huis boven het café op ouderwetse manier biefstuk gebakken. Tot op de dag van vandaag staat Loetje dan ook bekend om de biefstukken, die nog altijd op dezelfde manier worden bereid.


De biljarttafels maakten plaatsen voor tafels waar mensen lekker konden eten en eetcafé Loetje was geboren. Nu, jaren later, zijn er over heel Nederland Loetje-vestigingen verspreid en zijn er zelfs twee hotels die de naam Loetje dragen. Ze zijn van klein cafeetje in Amsterdam doorgegroeid naar een restaurant-/ hotelketen met landelijke bekendheid. 

De historie is goed terug te vinden in het grote restaurant aan de voet van de Rijnhavenbrug, op de Kop van Zuid. Naast de welbekende biefstuk is ook het gezellige sfeertje van het oorspronkelijke café bewaard gebleven. Ondanks de ruime inrichting, grote lampen en rauwe decoratie, heerst er toch een warme sfeer. Er is zelfs een cafégedeelte waarmee op stijlvolle wijze een knipoog naar ‘toen’ wordt gemaakt. 

Op het gebied van eten heeft het restaurant je ook genoeg te bieden. Verwacht geen culinair gevulde borden, maar heerlijke straight forward gerechten. Een goede schnitzel, rijk gevulde maaltijdsalades of de (awesome) biefstuk zijn een paar voorbeelden van de brede kaart. De porties van de bijgerechten zijn vrij groot, dus je zal niet met honger huiswaarts keren. Ook hebben ze een altijd een wisselend vega-gerecht op het menu, voor wie juist niet voor de biefstuk uit eten gaat.


Naast de toffe inrichting, het lekkere comfort food en de leuke locatie heeft Loetje ook nog eens fijne bediening.  Stel gerust vragen over de kaart of over de geschiedenis van Loetje, want ze vertellen je precies wat je wilt weten. Deze locatie heeft pure Rotterdamse gezelligheid!

Adres: Antoine Platekade 1013-1021
Openingstijden:
7 dagen per week van 10:00 – 22:30

Website | Facebook


Deel bericht
Geschreven door

A bearded ginger from Rotterdam who fancies whiskey, food & anything Italian.