Hotspot Rotterdam | Lola

Ik ben absoluut geen wintermens. Daarom zit ik, zelfs met dit gure winterweer, al regelmatig met m’n gedachten in de zomer. Maar gelukkig is daar Lola, die de warme Spaanse sferen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat naar Rotterdam brengt.

Samen met de Dudok Groep, begon Casper von Bannisseht halverwege het vorige jaar een nieuw bar-restaurant op de Schiedamse Vest: Lola. De inspiratie voor deze zaak haalden ze uit Spanje, en dan met name uit steden als Barcelona en San Sebastian. Daar genoot Casper altijd met volle teugen van de moderne Spaanse keuken, die hij in Nederland heel erg miste. Bij Lola vind je dus ook geen klassieke tapas zoals bij de meeste tapasrestaurants, maar is alles geïnspireerd op die zo geliefde eigentijdse Spaanse keuken. Dat doen ze zonder de traditie uit het oog te verliezen en zonder moeilijk te doen. “We blijven tenslotte Rotterdammers.”

Hotspot Rotterdam | Lola

In de open keuken (ik vind het heerlijk om mee te kunnen kijken!) bereidt chef-kok Jochem Appel verrassende tapas- en pinchosgerechten. Volgens Casper zijn het allemaal bekende smaken, maar dan met een twist. En hoewel de keuze niet reuze is, kun je deze kleinere gerechtjes naar hartelust combineren. Kan je moeilijk kiezen? Ga dan, net als wij, voor de Lola-plank (waarvan ook een vega-variant te krijgen is). Hierop vind je een combinatie van het lekkerste dat Lola’s keuken te bieden heeft. Denk hierbij aan gamba’s a la plancha, gegrilde merguez worstjes, bietensalade met geitenkaas, chorizokroketjes en aubergine met miel de Caña. Dit is voor het ontbijt misschien wat heftig, maar gelukkig heb je dan ook de keuze uit brood met spreads en huisgerookte zalm of boerenyoghurt met granola, vers fruit en honing.

Hotspot Rotterdam | Lola

En natuurlijk is er ook genoeg te drinken. Je geniet hier van zomerse sangria’s (waaronder ook de heerlijke witte sangria met o.a. brandy, likeur en gemberbier), gin tonics, verse limonades (we kunnen de Virgin Josefine zeker aanraden), wijnen en verschillende Spaanse bieren. Ook willen ze binnenkort meer met cocktails gaan doen. En leuk detail: veel van deze dranken hebben een naam van een krachtige vrouw uit de geschiedenis: Lola, Josefine, Carmen.

Hotspot Rotterdam | Lola

De meeste tapasbarretjes zijn niet zo ruim opgezet, Lola bevindt zich daarentegen in een zeer ruim en karakteristiek pand, met hoge plafonds én twee verdiepingen. Bij binnenkomst valt je oog direct op de grote, uniek vormgegeven, bar. Hier bestel je een drankje of je zoekt er een kruk uit om er langere tijd aan te vertoeven (kan je meteen een hapje eten bij je drankje). De ruimte is ingericht rondom 7 meter hoge pilaren, waardoor er verschillende hoekjes ontstaan. En in al deze hoekjes van het restaurantgedeelte zijn er genoeg knusse plekjes waar je plaats kunt nemen. In het weekend worden alle tafeltjes en stoelen aan de kant gezet, want dan is het tijd voor een feestje!

Hotspot Rotterdam | Lola

De gehele inrichting zorgt er, in combinatie met de rood en grijs geverfde muren, roze plafonds én betegeling, voor alsof buiten een beetje naar binnen gehaald is. Waardoor je ook tijdens de winter kan genieten van een zomerse dag. In de zomermaanden wordt het geheel natuurlijk ook naar buiten doorgetrokken. Op de Schiedamse Vest hebben ze ruimte voor een zeer groot terras mét een groot aantal zonuren. En als je geluk hebt vind je buiten dan ook een bar én barbecue.

Hotspot Rotterdam | Lola

Lola is een vrolijk, speels en eigentijds bar-restaurant. Door het laatstgenoemde is er continu sprake van verandering en verbetering. Volgens mij een goede reden om regelmatig terug te gaan!

Adres: Schiedamse Vest 56
Openingstijden: Maandag 09.00 – 23.00 uur | dinsdag + woensdag 09.00 – 00.00 uur | donderdag 09.00 – 01.00 uur | vrijdag 09.00 – 02.00 uur | zaterdag 10.00 – 02.00 uur | zondag 10.00 – 00.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door