Hotspot Rotterdam | Lost & Found

Lost & Found Store Spaces is meer dan alleen een winkel waar mooie, veelal Rotterdamse, producten worden verkocht. Het is tevens een platform waar menig Rotterdamse ondernemer zijn eerste stapjes heeft gezet. 

Lost & Found Store Spaces is nu zo’n ruime 3,5 jaar gevestigd aan de Coolsingel. Hoewel het bedoeld was als pop-up, en het eigenlijk nog steeds een tijdelijke winkel is, hopen ze hier nog een tijdje te kunnen blijven zitten. Zolang er nog geen nieuwe plannen op tafel liggen voor het ruime pand, kan Lost & Found dankzij leegstandbeheer hier gelukkig nog een tijdje blijven bestaan.

Hotspot Rotterdam | Lost & Found
Hotspot Rotterdam | Lost & Found

Lost & Found Store Spaces staat voornamelijk bekend als winkel of concept store, maar daarnaast bevinden zich hier ook werkplekken waar creatievelingen en kunstenaars hun studio of atelier mogen vestigen. Veel ondernemers zijn hier gestart; ze maakten hun spullen hier en deze werden vervolgens verkocht in de winkel. Na zich hier een tijdje te hebben gevestigd zijn veel ondernemers klaar voor de volgende stap en stromen ze verder naar een plekje helemaal voor zichzelf. Dit behoort dan ook tot de missie van Lost & Found; kleine ondernemers een platform bieden en vooruit helpen! Deelnemers betalen weinig huur en helpen veelal zelf een dagje in de week mee met het runnen van de winkel.

Hotspot Rotterdam | Lost & FoundHotspot Rotterdam | Lost & Found
Je kunt hier terecht voor kunst, maar ook voor leuke kleine cadeautjes of originele Rotterdamse souvenirtjes. Het assortiment is divers en er worden regelmatig nieuwe merken en producten aan toegevoegd. Bij Lost & Found vind je veel producten van Rotterdamse merken en kunstenaars, zoals artistieke werken van Studio Jam, vrolijke plantjes van Mijn Plantenwinkeltje, designs van Mark Langen, handgemaakte straps voor je gitaar van Zaleska, notitieboekjes van Lijnloves, rompertjes van Micastricas en handgemaakte zeepjes van Kusal Gifts. Voor ieder wat wils! 

Hotspot Rotterdam | Lost & FoundHotspot Rotterdam | Lost & Found

Wanneer je de winkel binnenstapt kun je onmogelijk om de koffiebar heen. Deze staat klaar om in gebruik te worden genomen. Momenteel schenkt hier helaas nog niemand cappuccino’s en latte’s, maar hopelijk komt daar binnenkort verandering in. Is het altijd al jouw droom geweest om eens een eigen koffiebar te runnen? Misschien is dit wel het moment waar je op hebt gewacht! In het verleden zijn diverse Rotterdamse horecaondernemers hier van start gegaan. Zo kon je hier bijvoorbeeld koffie drinken en taartjes eten bij Charlie’s Kitchen (jaa, diezelfde Charlie die nu het succesvolle Lilith runt) en healthy sandwiches en sapjes bestellen bij Green Delight Kitchen.

Hotspot Rotterdam | Lost & FoundHotspot Rotterdam | Lost & Found

Veruit de meeste producten zijn op de begane grond uitgestald en op de eerste verdieping van de winkel vind je het vintagegedeelte, waar je door de rekken kunt struinen op zoek naar die ene tweedehandse parel. Daarachter bevindt zich, onmiskenbaar door de tafels vol naaimachines, een atelier. Niet alleen is hier een modeontwerpster gehuisvest, er is ook en fotostudio en een kantoortje waar eventmanagers kantoor houden.

Het is hier een gezellige boel, en zo word je dan ook ontvangen. Even een kletspraatje maken met de initiatiefnemers of een van de andere medewerkers hoort erbij. Het is een samensmelting van kleuren, spulletjes en initiatieven. Lost & Found Store Spaces lijkt dus van alle markten thuis te zijn, maar het wordt nog mooier; zo af en toe worden hier ook events georganiseerd, zoals een garage sale of workshops.

Hotspot Rotterdam | Lost & Found

Of je nu ondernemer of kunstenaar bent en op zoek naar een werkplek of platform voor jouw product, of gewoon zin hebt om te shoppen en een liefde hebt voor nieuwe en Rotterdamse merken of handgemaakte producten, Lost & Found Store Spaces heeft ongetwijfeld ook voor jou iets in store

Adres: Coolsingel 71
Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag: 11.30 – 18.00 uur | zondag: 12.00 – 18.00 uur

Deel bericht
Geschreven door