Maak-RotterdamEnkele weken geleden werden wij door Froukje en Femke van Maak Rotterdam uitgenodigd om hun huisgemaakte taartjes te proeven. Zo’n aanbod slaan wij natuurlijk niet af, want wij zijn gek op taart! We stapten in de metro naar Rotterdam-West en vonden hier deze gezellige koffiebar annex winkel.

Maak-Rotterdam is de creatieve winkel met koffiebar van de oorspronkelijk Nijmeegse Froukje en Femke. De vriendschap van deze twee meiden gaat way back, ze kennen elkaar namelijk al vanaf de basisschool. Froukje is fotografe en Femke studeerde creatieve therapie, en deze achtergronden zijn goed terug te zien in de winkel, waar polaroidfoto’s aan de muur en handgemaakte bloempothangers aan het plafond hangen.
Maak-RotterdamBij Maak kun je niet alleen handgemaakte spulletjes kopen, je kunt ze ook zélf maken, er worden namelijk regelmatig workshops georganiseerd. Ben jij net zo’n creatieveling of wil je dat graag worden? Dan kun je binnenkort leren hoe je dromenvangers kunt maken of meedoen aan een workshop handlettering. Ook kun je elke donderdagochtend aanschuiven bij Haak-Aan, waarbij je gezellig samen kunt (leren) haken of breien.
Ook als je niet overweg kunt met breinaalden heeft Maak genoeg te bieden voor jou, je kunt er namelijk ook gewoon lekker eten. Je kunt er lunchen met tosti’s, salades en soepjes en er is een wisselend aanbod van huisgemaakte taartjes, zoals bijvoorbeeld de choco kokos taart! Je kunt plaatsnemen aan de tafeltjes voorin de winkel of lekker wegzakken in één van de luie stoelen. Ook heeft Maak een heerlijk grote en zonnige achtertuin, waar je lekker beschut zit en geen last hebt van de drukte uit de buurt.
Maak-RotterdamIn het winkelgedeelte zijn diverse leuke spulletjes te koop, bijvoorbeeld accessoires voor in huis, cadeau-artikelen en spulletjes voor kids. Veel van deze producten zijn van Rotterdamse merken, zoals bijvoorbeeld LijnLoves en Studio Maas. Ook verkopen Femke en Froukje kraamcadeautjes, zoals met de hand bestempelde rompertjes, van hun eigen merk Roezemoes. 

Adres: Mathenesserweg 81A
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door