Hotspot Mamamo RotterdamNesselande is voor velen waarschijnlijk vooral bekend vanwege het Rotterdamse strand, maar wist je ook dat er inmiddels alweer ruime tijd een hele fijne hotspot gevestigd is? Des te meer reden om eens in metrolijn B te blijven zitten tot eindpunt Nesselande en een bezoekje te brengen aan Mamamo!

Koffiebar en cadeauwinkel Mamamo wordt gerund door Amanda en Monique. Beide dames woonden al een tijdje in de omgeving van Nesselande en merkten terecht op dat er een groot gemis was in de buurt: een goede koffiebar waar iedereen zich thuis voelt. Blijkbaar waren zij niet de enigen die er zo over dachten, Mamamo is namelijk geopend met behulp van crowdfunding. En eerlijk is eerlijk, het lijkt toch echt een beetje de enige échte hotspot in de omgeving te zijn!
De koffiebar ligt op steenworp afstand van strand Nesselande, dus wanneer je tijdens de zomermaanden met een knorrende maag op het strand ligt maar geen zin hebt in een vette hap van de lokale snackbar, dan is Mamamo de place to be. Ook wanneer het Hollandse weer nog nét iets te koud is voor een stranddagje is het hier prima vertoeven, ze hebben namelijk ook een terras! Kun je toch nog van het prille lentezonnetje genieten. 

Hoewel Mamamo onder jonge moeders (en vaders) al vrij bekend is vanwege de hoge kidsproof factor, is deze koffiebar zeker niet alleen bedoeld voor mensen met kinderen. Het is een fijne plek waar je lekker rustig kunt bijkletsen onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers. Ook freelancers zonder vaste werkplek kunnen hier een plekje uitzoeken, want er is uiteraard gratis Wi-Fi én onder de bank aan de zijwand zitten voldoende stopcontacten. Oké, als je hier komt om te werken kun je de schoolvakanties misschien beter even overslaan, want dan is het hier een komen en gaan van kids, maar wij bezochten Mamamo op een dinsdagmiddag en vonden er een zee van rust!

Binnen zorgt een grote boekenkast voor een scheiding tussen het winkel- en het zitgedeelte. In de cadeauwinkel vind je voornamelijk kinderboeken en speelgoed van bijzondere merkjes waar je zelfs als volwassene je ogen niet vanaf kunt houden, maar er is ook een hoekje met verzorgingsproducten, geurkaarsen, sieraden, notitieboekjes en mokken met typisch Rotterdamse iconen erop. Om hebberig van te worden! In het eetgedeelte zijn verschillende zithoekjes gecreëerd. Neem plaats op de bank langs de wand – bij de stopcontacten! – of ga voor een plekje aan de grote leestafel. Ook zijn er diverse tweezittertjes, is er een knus zithoekje met een relaxte bank en stoelen waarin je lekker achterover kunt leunen en kun je plaats nemen aan de barkrukken bij het raam. Het pand is licht en ruim, de grote raampartij zorgt voor een open karakter en de leuke lampsnoertjes aan het plafond zorgen voor nét wat extra sfeer. Voor de kinderen is er een speelgedeelte waar ze zich kunnen vermaken met een heuse treintafel, boekjes en puzzels.

Hotspot Mamamo RotterdamNatuurlijk kan er bij Mamamo ook gegeten worden. Wij waren er rond lunchtijd en gingen voor een toast met avocado en een broodje met gegrilde groente en Parmezaan, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een broodje met makreeltapenade of Rotterdamse kaas met krotenmosterd. Het brood is afkomstig uit de bakkerij van Het Vlaamsch Broodhuys, dus dan weet je bij voorbaat al dat je een heerlijke boterham kunt verwachten. Voor de kleintjes zijn er boterhammen met zoet en hartig beleg te bestellen, evenals rijstwafels, rozijntjes en andere gezonde lekkernijtjes. Je kunt ook aanschuiven voor een high tea of een high syrup (met limonade!), er zijn wisselende taartjes van Koekela en SUE verkrijgbaar en je kunt fingerfood bestellen voor bij de borrel. Hotspot Mamamo Rotterdam

Hotspot Mamamo RotterdamAls je nog nooit bij Mamamo – of Nesselande überhaupt – bent geweest, is het de hoogste tijd dat daar eens verandering in gaat komen. Voor je gevoel is het misschien een beetje uit de buurt, maar dat valt reuze mee. Een ritje met de metro en je bent er al. En zo zie je maar weer dat Rotterdam alles te bieden heeft wat je hartje begeert, zelfs een strandje met een hele fijne hotspot om de hoek!

Adres: Corsicalaan 35
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 17.00 uur | zaterdag + zondag: 09.30 – 17.00 uur. 

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door