Hotspot Rotterdam | Man Met Bril Koffie
We werden hoffelijk onthaald in de boog van Man Met Bril Koffie. Ik heb geen boon gegeten van koffie, maar dat is volgens eigenaar Paul Sharo ook niet nodig. “Als vrijwel niemand specialty coffee lekker vindt, hoe goed is het dan? De koffie moet van hoge kwaliteit zijn, maar vooral lekker.” Precies wat er enkele weken geleden bij Mad About Malt over bier werd gezegd.

Als we dan toch vergelijkingen met bier trekken; de koffiebar deed mij ergens denken aan de opstelling van de Kaapse Brouwers. Daar zit je naast de vaten, hier naast de zakken en branders. In de hofboog is het echter knusser, persoonlijker en – eerlijk is eerlijk – ietwat lawaaierig als er gebrand wordt. Verser wordt het niet. Buiten aan de picknicktafels zit je overigens heerlijk rustig en met een beetje geluk in het zonnetje.

Hotspot Rotterdam | Man Met Bril Koffie
Koffiebeleving
Man Met Bril neemt de klant graag mee in het gehele koffieproces, van de plantageboer tot de laatste slok in onze stad. Zo wordt er enthousiast verteld over de boonselectie, de branding en de smaaktonen. Alles wordt er met laboratorische precisie gemeten en bijgehouden om de kwaliteit te waarborgen. En die kwaliteit is alleen voor Rotterdam, Man Met Bril verkoopt niet buiten de denkbeeldige stadsmuren. Het komt van ver, maar wordt in de Maasstad gebrand en gedronken. Het is glokaal.

Hotspot Rotterdam | Man Met Bril Koffie
Uitbreiding van de zaak

We zijn ook even binnen geweest in de hofboog naast de koffiebar. Daar is Paul bezig met de uitbreiding van de zaak. Niet alleen meer ruimte voor de branders en de groeiende stapel boonzakken, maar ook voor ons als klanten! Je kan al gluren vanuit de originele bar, dus ga zeker eens kijken en verwen jezelf met heerlijke koffie.

Je kan Paul herkennen aan het brilloze uiterlijk met baristabaard, hij heeft z’n ogen inmiddels laten laseren.

Adres: Vijverhofstraat 70
Openingstijden: Maandag – vrijdag: 08.00 – 17.00 uur | Zaterdag & zondag: 09.00 – 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door