Verscholen in de Van Oldenbarneveltstraat bevindt zich het schattige Italiaanse restaurantje Mangiare. Mangiare is Italiaans voor ‘eten’ en elke ochtend vanaf tien uur staat hier alles in het teken van eten; het koken van eten én het genieten van eten. En dat kun je hier als de beste!

Bij binnenkomst voelde het stiekem alsof ik in Italië was beland. Aan de rechterkant staat een goed gevulde vitrine met een verrijking aan verse Italiaanse gerechten, waaronder diverse groentes, salades, gamba’s en ham. De bruine stenen muur aan de linkerkant van de ingang trekt ook meteen de aandacht. Op de muur hangen uitgesneden houten wijnkisten waarop flessen wijn en diverse ingrediënten in potten en blikken zijn gepresenteerd. Het interieur oogt erg romantisch, typisch Italiaans en ook een beetje imperfect, wat het juist onwijs authentiek en leuk maakt. Zo kun je bijvoorbeeld met je familie zitten aan de lange houten tafel of met je amore proosten op de liefde aan het groene vintage tafeltje. Ik keek goed rond en het viel me op dat er ook wat zakenafspraken plaatsvonden tijdens de lunch. Het is dus de ideale plek voor elke gelegenheid! 

Mangiare Mangiare

Mangiare heeft een speciaal concept met gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken. Zo vertelde eigenaresse Aggy dat er elke dag diverse specialiteiten op het menu staan en dat het personeel aan tafel vertelt welke gerechten ze die avond serveren. Zo heb je elke dag de keuze uit vier voorgerechten en zes hoofdgerechten, bestaande uit een visgerecht en een vleesgerecht, twee verschillende pasta’s en twee soorten lasagnes. Voor de lunch kun je natuurlijk ook gaan voor een vers broodje vitello tonnato of caprese. Ze serveren geen pizza by the way. 

Mangiare Mangiare

Omdat het water bij binnenkomst al meteen in je mond loopt, wilde ik graag verrast worden door dé specialiteiten van Mangiare. Ik kreeg als voorafje een plank antipasta, dit zijn verse gegrilde en gekookte groenten. Een gezond en ontzettend lekker gerecht waardoor je (gelukkig) nog wat ruimte over hebt voor het hoofdgerecht. Daarna mocht ik de ‘Pasta Parmigiano’ en de ‘Lasagne Parcini’ proeven. De Pasta Parmigiano is pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas en ze lieten zien hoe ze dit bereiden. Erg leuk om eens te zien én erg lekker om dit typische Italiaanse gerecht van hoogwaardige kwaliteit eens te mogen proeven. De Lasagne Parcini is verrijkt met truffel, bospaddestoelen en eekhoorntjesbrood. Als echte truffel-liefhebber lik je je vingers erbij af. Heb je nog wat ruimte over of klinken de desserts simpelweg te verleidelijk? Dan kun je genieten van een van de huisgemaakte nagerechten, waaronder limoen&limoncello-tiramisu, noten-citroentaart, chocoladetaart of een Italiaans kaasplankje. Natuurlijk is het het lekkerst om de gerechten te combineren met een mooi glas wijn. Dit maakt de smaakbeleving helemaal af. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset Mangiare

Wil je ook het gevoel krijgen alsof je in Italië bent en optimaal genieten van de Italiaanse keuken? Breng dan een bezoek aan Mangiare. Ze hebben ook een vestiging op de Pannekoekstraat, waar je ook op het terras kunt genieten van het voorjaarszonnetje. 

Adres: Van Oldenbarneveltstraat 150
Openingstijden:  maandag t/m zondag: 10.00 – 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door