Hotspot Mart Café Rotterdam
In de Markthal, met een uitzicht op de Grote Markt, vind je Mart Café, een no-nonsense restaurant met een Hollands tintje waar je terecht kunt voor eerlijk eten van eigen bodem.

Mart Café is onderdeel van de Dudok Groep, waar ook andere hotspots zoals Vicini en Café Rotterdam toe behoren. Dat belooft veel goeds! Mart Café is een Hollands concept met Rotterdamse invloeden, zoals de naam die verwijst naar de naastgelegen wekelijkse markt, waar de Rotterdammer – ook sinds de komst van de prestigieuze Markthal – nog steeds graag te vinden is.

Hotspot Mart Café Rotterdam  Hotspot Mart Café Rotterdam
Het motto van het restaurant is “eerlijk eten van eigen bodem“, wat inhoudt dat er zoveel mogelijk wordt gewerkt met verse producten die lokaal worden geproduceerd. Een populair onderdeel op de kaart van Mart Café zijn de Dutch Tappies: kleine Hollandse hapjes. Wij lieten ons verrassen en kregen twee plankjes met daarop verschillende tappies. Deze selectie bestond onder andere uit patat bravas met huisgerookte mosterdsaus, toast met doperwtenspread en geitenyoghurt, gefrituurde Doruvael, toast met makreelrilette en Rotterdamse kazen.

Naast deze tappies staan er nog meer Hollandse gerechten op het menu, zoals een salade met witlof en doperwten, gegrilde entrecote met spinaziestamppotje en verschillende pannenkoeken. Binnenkort krijgt de menukaart een update en zullen ook pantosti’s een plekje op het menu krijgen. Niet alleen komen er meer gerechten op de kaart, er zal ook een geheel nieuwe jeneverkaart worden gepresenteerd, wat er voor moet zorgen dat jenever weer een beetje hip wordt. Ik ben zelf niet echt een jeneverdrinker, maar een jenevercocktail zou ik zeker wel eens willen proberen! Wist je trouwens dat de meeste jenever in Schiedam wordt gemaakt? Ook heel lokaal dus!

Hotspot Mart Café Rotterdam
Het interieur van Mart Café is een combinatie tussen industrieel en klassiek. Het eerste wat je ziet wanneer je de zaak binnenkomt is een klein zithoekje met Victoriaanse stoelen en je vindt her en der in het restaurant wat oude boeken. Boven de bar hangt een enorme kroonluchter gemaakt van Meccano, ontworpen door Billy Lelyveld. De lamp is een echte eyecatcher en is omringt door kristallen varianten. 

Het restaurant bestaat uit een beneden- en bovenverdieping met daartussen nog een klein plateau waar je ook – lekker rustig – kunt zitten. Vooral boven is veel zitplek en dit is ook een geschikte plek voor grote partijen. Vanaf boven heb je door de vide goed uitzicht op de benedenvloer, wat ervoor zorgt dat de gehele ruimte aanvoelt als een geheel.
Hotspot Mart Café Rotterdam  Hotspot Mart Café Rotterdam
Elke donderdagavond is het jazzavond bij Mart Café en verzorgen wisselende jazzmuzikanten livemuziek in het restaurant. Heerlijk om even te ontspannen onder het genot van een wijntje, een foodplank en fijne muziek op de achtergrond. Om de beleving helemaal compleet te maken worden de tappies die avond speciaal afgestemd op het jazzthema!

Heb je behoefte om even te ontsnappen aan de drukte van de Markthal of heb je gewoon trek in zo’n Hollands tappie? Voel je vrij om binnen te hoppen bij Mart Café!

Adres: Grote Markt 4 & 6
Openingstijden: Maandag t/m woensdag: 09.00 – 23.00 | donderdag: 09.00 – 00.00 | vrijdag en zaterdag: 09.00 – 01.00 | zondag: 10.00 – 23.00.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door