Je hebt vreetschuren, je hebt restaurants en dan heb je van die plekken zoals Meat. Een plek waar passie, enthousiasme, kwaliteit en kennis in overvloed aanwezig zijn. Een overvloed die is ontstaan uit liefde voor het vak en nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden. Een plek die zoveel meer is dan een restaurant waar je een stuk vlees kan eten. Meat is een plek voor echte liefhebbers.

Ken je dat? Dat je trek hebt in een lekker stuk vlees, het bestelt in een restaurant en dat dan de vraag komt; “Hoe wilt u hem gebakken?”. Ga je voor ‘rare’, ‘well done’, ‘medium’ of zeg je wat iedereen zegt: “Doe voor mij maar medium rare(?)”. Er zullen genoeg mensen zijn die daadwerkelijk het verschil weten, maar er zijn ook een hoop mensen die niet goed weten wat de termen betekenen. Dat geeft ook helemaal niets. Al helemaal niet als je naar Meat gaat, want daar weten ze het wél heel goed en praten ze er graag over.

 
Elk stuk vlees heeft een eigen verhaal. Dat is iets wat duidelijk wordt bij deze hotspot met het grootste terras in de Oude Haven. Maakt niet uit welke steak je ook kiest, de bediening weet precies van welk gedeelte van het dier het afkomstig is en uit welk land het komt. Deze kennis en enthousiasme heeft de keuken ook, want die weten precies hoe zij ieder stukje vlees het best moeten bereiden. Je zult niet snel een taaie schoenzool op je bord krijgen, tenzij je dat lekker vindt natuurlijk.Voor de niet-zo’n-steakliefhebbers is er ook genoeg om heerlijk van te genieten. Zo staat er onder andere een heerlijke burger, natuurlijk uit de Josper grilloven, en kippendijen op het menu. De echte carnivoren zullen bij het voorgerecht al in de nopjes zijn. Neem bijvoorbeeld de carpaccio die iets grover is dan gewend, omdat het met de hand is gesneden van de bovenbil, maar daardoor veel meer smaak en textuur heeft. Zoals je merkt wordt er daadwerkelijk over elk gerecht goed nagedacht.


Meat timmert zo’n kleine twee jaar aan de weg, maar zijn volgende eigen zeggen nog lang niet uit getimmerd. Bij Meat zitten ze dan ook nooit stil en zijn altijd bezig met nieuwe dingen. Zo hebben ze het idee om hun eigen ‘Meat-koe’ te kopen en alleen van het vlees van dat dier gerechten te maken. Ook zijn ze bezig met een vernieuwde kaart voor de komende seizoenen en gaan ze (dankjewel vleesgoden) weer starten met de ‘Meatclasses’! De uiterst succesvolle en gezellige avonden waar je heerlijk kunt eten en drinken en meteen leert waarom het vlees proeft zoals het proeft. De Meatclasses zijn populair, dus houd de social media kanalen in de gaten en twijfel niet om je op te geven voor deze ontzettend leuke, lekkere en leerzame avonden! Meat is genieten voor elke lekker-eten-liefhebber. Bij binnenkomst voel je een ongedwongen sfeer en dat komt mede door het interieur. Door een gedeeltelijk glazen dak, is het mooi licht binnen. De hangende lichtpeertjes en de simpele maar elegante stoelen maken het af. Geen poespas en geen druk interieur, maar gezellig en onbezorgd. Dat zorgt ervoor dat alles nog lekkerder smaakt. Wij zijn overtuigd en kunnen niet wachten om achter nog meer verhalen van het vlees te komen!

Adres: Haringvliet 635-637
Openingstijden: Dinsdag – donderdag  15:00 – 01:00 | vrijdag 15:00 – 02:00 | zaterdag  11:00 – 02:00 | zondag 15:00 – 01:00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door

A bearded ginger from Rotterdam who fancies whiskey, food & anything Italian.