Hotspot MONO RotterdamHet vernieuwde Zomerhofkwartier, ook wel liefkozend ZOHO genoemd, is weer een pareltje rijker. Een kleine drie maanden geleden opende MONO haar deuren. MONO is een dansbaar café en ontmoetingsplek te midden van de nieuwe creatieve ‘hub’ van Rotterdam, tegenover de Hofbogen. 

Het interieur van MONO is creatief, super hip en met een dikke knipoog naar de jaren 70 en 80. Grote leren banken en gezellige zitjes worden afgewisseld met eet- en werkplekken. En een hysterische plantenbak/koffietafel/lamp hebben ze ook. Ook op het terras is het goed vertoeven. Op zonnige dagen kan je aan gezellige picknicktafels van het zonnetje genieten.

MONO2

MONO heeft een erg fijne kaart, met humor: “suikervrije, glutenvrije, lactosevrije en veganistische bosfruitvierkant (en toch lekker!)”. Je proeft meteen dat ze bij MONO verstand hebben van eten en drinken. De gerechten zijn simpel, maar met liefde en aandacht voor de producten bereid. Ook zijn veel ingrediënten lokaal, zoals het brood dat afkomstig is van Jordy’s Bakery. Ons oog viel op de gerookte buffel mozzarella en gegrilde courgette op brood met gepofte tomaatjes en op de gerookte zalm met onder andere ei, venkel en roggebroodkruim. Heerlijk, puur en fris!

Hotspot MONO Rotterdam‘s Avonds transformeert MONO tot dansvloer. En ook de kaart is hier op voorbereid. Er worden ‘wilde wijnen’ geserveerd, zonder toevoegingen en met zo min mogelijk sulfiet. En dat is fijn! Ook de bierkaart is erg uitgebreid, met veel verassende opties. De bekende biermerken worden zo goed als overgeslagen, in de plaats hiervan zijn er een aantal toffe lokale en exotische biertjes te verkrijgen.

Hotspot MONO Rotterdam

Dus, hou je van gezellige bediening, goede koffie, lekker eten en een leuk muziekje, dan is MONO de hotspot voor jou! Op de agenda staan vaak avonden die zich prima lenen om een dansje te wagen. Of natuurlijk om lekker op een van de banken te loungen met de signature cocktail: de MONOmix. Zoals bijvoorbeeld op 24 juni, dan komt WAOWAO plaatjes draaien. See you there!

Adres: Zomerhofstraat 76

Openingstijden: maandag: 10.00 – 1.00 | donderdag – zaterdag: 10.00 – 2.00 | zondag: 12.00 – 20.00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door