Hotspot Rotterdam | New Fork
Fastfood hoeft niet per se ongezond te zijn, dat bewijst New Fork. In het restaurant aan de Coolsingel draait alles om vers, biologisch en gezond, gecombineerd met de gemakken van fastfood restaurants, zoals snelle service, makkelijk mee te nemen, relatief goedkoop en geen ober die je het gevoel geeft dat je ietsje te lang zit zonder iets te bestellen. New Fork verovert in no time de stad met naar eigen zeggen ‘the best sandwich in town’. Tijd dus om die sandwiches zelf te proeven.

Wat een ruimte, is het eerste wat opvalt als je binnenkomt. Het restaurant is gelukkig niet volgepropt met tafels en stoelen, dat geeft een gevoel van rust. In de drukte van de stad is zo’n rustmoment een verademing. Daarnaast is New Fork met zijn ruime tafels en wifi, buiten de drukke ontbijt- en lunchtijden ook zeer geschikt als werkplek.

Hotspot Rotterdam | New Fork
Het aanbod aan sandwiches, stokbroden, fruit- en groentesappen is groot en soms een beetje verrassend, zoals de sandwich pindakaas. Sandwich pindakaas? Vriendelijk glimlachend reageert de servicemedewerker op onze verbazing. De ‘sandwich fairtrade pindakaas New Fork style’ zoals hij omschreven staat op het menubord achter hem, is één van de populairste sandwiches, vertelt hij. ‘Echt lekker hoor. Willen jullie die bestellen?’ We aarzelen. Eerst de rest van de menukaart doornemen.

Hotspot Rotterdam | New Fork
Gelukkig is na tweeën de lunchpiek achter de rug, waardoor wij rustig de tijd kunnen nemen om tot een keuze te komen. Naast de ‘eigengemaakte gehaktbal’ die ook populair is, lijken de sandwiches ‘zalm & wasabi’, ‘gegrilde scharrelkip’ en ‘biologische humous & gegrilde paprika’ ons ook lekker. Bovendien lonkt ook de dagsoep. Maar, wij houden ons toch aan ons lunchritueel: altijd de specialiteit van de zaak proeven of de tip van de medewerkers volgen.

Hotspot Rotterdam | New Fork
Bij de eerste hap van mijn sandwich pindakaas laat ik mijn scepticisme meteen varen. Nu snap ik de populariteit van de sandwich. De dikke bruine boterhammen zijn belegd met smeuïge pindakaas, komkommer, pinda’s en een beetje sambal, precies genoeg om de pittige smaak te proeven zonder overheersend te zijn. Dit is niet zomaar een sandwich pindakaas! De combinatie van fris, lichtelijk zoet en pittig vervolmaken de sandwich uitstekend. En toch, als ik móet kiezen, gaat mijn voorkeur naar de sandwich balgehakt met gebakken uitjes en zelfgemaakte mosterdspread.

Hotspot Rotterdam | New ForkAls het tijd is om te gaan, kan ik gelukkig het flesje appel-wortel-gembersap makkelijk in mijn tas meenemen. Te lekker om gehaast op te drinken.

Adres: Coolsingel 141
Openingstijden: Coolsingel: maandag t/m vrijdag: 09.00 uur – 17.00 uur | zaterdag: 09.30 uur – 17.00 uur | zondag: 12.00 uur – 17.00 uur 

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door