Vleesliefhebbers, ik ben het volledig met jullie ééns. 100%, compleet. Als het enkel gaat om de smaak dan. Want ook ik ben sinds kort een ‘strenge’ flexitariër; een vegetariër die zo af en toe (gevoelsmatig) zondigt. Jeffrey Stolp, chef van nhow, speelde in op die ontwikkeling met heerlijke gerechten waarbij vlees en vis slechts optioneel zijn. HTSPT werd uitgenodigd en Kirsten en ik voelden ons geroepen!

Overal zagen we ‘too late’ op de tafels staan. Gelukkig is dat gewoon de speelse manier van nhow om te zeggen dat die tafels gereserveerd zijn. Onze jassen werden aangenomen en we kregen een tafeltje bij het raam. Met een welkomstbericht – gepresteerd in een gouden enveloppe – en twee goedgevulde champagneglazen, begon de ervaring goed. De kaart werd ons kort uitgelegd; drie appetizers, drie hoofdgerechten en drie desserts, allen met de keuze om een passende vlees of vis side dish toe te voegen. 

nhow Rotterdam - HTSPT Rottedam
Champagne nhow Rotterdam
Kirsten koos Grilled Little Gem en ik vond de Cauliflower Panna Cotta wel goed klinken! In de tussentijd namen we enkele foto’s van de rauwe architectuur en het semi-chique interieur. Deze nhow-formule van NH Hotels is dan ook voor een bredere doelgroep. Van millenials die wat eten voordat ze cocktails aan de bar gaan drinken, tot zakenlui die graag goed dineren dichtbij hun hotelkamer. Vanaf de zevende verdieping van De Rotterdam geniet iedereen van het fantastische uitzicht over de Maas, de Zwaan en de bijbehorende skyline.

nhow Rotterdam - HTSPT Rotterdam
nhow Rotterdam - HTSPT Rotterdam
De champagneglazen waren nog niet leeg of de eerste gerechten met passende wijnen stonden op tafel. Toegegeven, we nemen altijd de tijd voor het schieten van de beelden. In die eerder genoemde enveloppe zat een usb-stick met foto’s om het ons zo makkelijk mogelijk te maken, toch kunnen wij het nooit laten. De presentatie was on point en de smaken positief verassend. De wijnen stelden ook zeker niet teleur. Zelfs als je geen echte kenner bent, zoals wij, is de wijn-spijs combinatie te proeven.

Maar het werd nog beter. Zo ging Kirsten voor het hoofdgerecht Portobello en als dessert Cheese (verrassend..), waar ik ging voor Fried Avocado en Chocolate. Voor de volledige ervaring (en voor jullie) nam ik er een side dish Guinea Fowl (parelhoen) bij. En ja, dat is allemaal even lekker als dat het klinkt. Ik werd bijvoorbeeld verrast door een heerlijk poederachtige topping waarvan ik niet kon plaatsen wat het was. Achteraf kwam chef Stolp, tijdens ons digestief, zelf uitleggen dat dit olijfolie in poedervorm was. Dat was a first voor mij, en hopelijk niet de laatste keer. 

nhow Rotterdam - HTSPT Rotterdam
Hoewel ik zelf toch liever geen vlees had gegeten, maakt deze menukaart het bewustere eten wel erg toegankelijk. Ook kan je nu als vegetariër en vleesliefhebber van één kaart eten waarbij de focust ligt op vleesloos. Dit bezoek bevestigde op heerlijke wijze wat meer mensen moeten beseffen; vegetarisch eten is echt niet alleen sla en ander konijnenvoer. Je kunt er heel veel kanten mee op met behoud (of zelfs een betere ervaring) van vele smaken. Verder zal ik nu niet ingaan op #milieu #zielig #gezondheid, maar je zou het op z’n minst een kans moeten geven! ;) Al ga je maar voor het uitzicht en de Instagrammable opmaak van de borden.

nhow Rotterdam - HTSPT Rotterdam
nhow Rotterdam - HTSPT Rotterdam

Wij hebben zo’n 2/3 van de kaart geprobeerd, wat er nog openstaat is het voorgerecht Turnip Cabbage, hoofdgerecht Fennel en dessert Creme Brulee Epoisse en Vanilla Panna Cotta (want de ‘Cheese’ van Kirsten is een apart dessert). En de side dishes nog uiteraard! Laten jullie weten hoe die zijn?

nhow Rotterdam - HTSPT

Adres: Wilhelminakade 137
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: tot 22.00 uur – Zondag gesloten

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door