NINE BAR, dé cozy espressobar van de Botersloot. Voor een goede kop koffie, een verse sandwich en vooral de relaxte sfeer ben je hier aan het juiste adres. 

Het leven is druk. Werk, studie, stage, deadlines, netwerken, een summer body kweken.. en dan ook nog eens the best version of yourself op Instagram showen. Hoe fijn is het om soms eventjes alleen te zijn en het drukke leven voor een moment te laten voor wat het is? Alleen, maar toch onder de mensen. Nippend aan een espresso, happend aan een verse sandwich. In alle rust, maar met subtiele sounds op de achtergrond. Alleen aan een tafel, zonder dat het awkward is dat je alleen zit. Dat maakt voor mij een hotspot als NINE BAR waardevol. Niet alleen voor mij, want ik keek om me heen en ik zag genoeg mensen hun quality momentje pakken.

Ook ik had er een drukke ochtend op zitten. Een stevige lunch ging er dus wel in. Ik ben gek op specialiteiten dus ik liet me verrassen door de espresso tonic. Een combinatie waarvan je in eerste instantie denkt dat het louter fancy klinkt en niet daadwerkelijk zo lekker is. Dat was het gek genoeg wel. Voor de sandwich was mijn keuze vrij snel gemaakt. Ik koos voor de zoete aardappel op zuurdesem-toast met olijven-hummus, sla, geroosterde paprika en feta. Een verrassende combinatie en in één woord: VERRUKKELIJK. Stap zeker ook eens binnen voor één van de gezonde ontbijtjes zoals granola, overnight oats of zuurdesem-toast met avocado, gecombineerd met één van de verse sappen en smoothies. Ik ben ook een groot fan van de matcha latte, die ik een paar maanden terug al mocht proeven voor onze 5x lattes special

”When the best beans meet the perfect pressure”. Starend naar de quote op het krijtbord aan de muur was ik erg benieuwd naar wat dit betekent. ‘The perfect pressure’ is ook wel 9 bar bij het maken van de perfecte espresso. Dat verklaart dus ook meteen de naam. Voorheen heette het Urban Espressobar, maar eerlijk is eerlijk, een beetje urban zijn we tegenwoordig allemaal. Een goede keuze om dus voor de unieke naam NINE BAR te gaan als je het mij vraagt. 

Ik wilde heel graag de cappuccino proeven die de vriendelijke dames met liefde, een lach én met 9 bar voor me hadden bereid. Natuurlijk wilde ik wel drinken uit de on the go beker mét stempel, ook al bleef ik in alle rust nog eventjes zitten. De inkt had net niet even lekker gepakt, maar dit geeft de coffee experience juist een rauw randje, wat het helemaal af maakt. Gecombineerd met de homemade cheesecake, had ik het ideale dessert midden op de dag. Rollend naar huis dan maar. 

Met oog op de zomerse dagen is het ook zeker de moeite waard om je gezicht te bruinen of simpelweg mensen te spotten vanaf het terras op het prachtige hofje. Droom even lekker weg en rock die to-do list vervolgens de rest van de dag!

Adres: Botersloot 44A
Openingstijden: Zondag en maandag 10.00 – 17.30 | Dinsdag t/m zaterdag 09:00 – 17.30

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door