HTSPT Noordt op Tap Rotterdam

Bier van Brouwerij Noordt. Voor je gevoel is dat er waarschijnlijk al jaren, want het is in Rotterdam bijna overal te drinken. Maar feitelijk bestaat de brouwerij pas sinds de zomer van 2015, sindsdien is het direct ook Rotterdams grootste biermaker. Enige wat er al die tijd nog ontbrak was een eigen proeflokaal. Nou, die is er nu: Noordt op Tap!

Het gebouw van de brouwerij is beter bekend als de startlocatie van de populaire Swan Market, maar fungeerde van origine als brandweerkazerne. Uiteraard is Noordt op Tap direct te vinden aan de voorkant van het karakteristieke pand aan de Zaagmolenkade. De grote glazen pui, de hoogte van het pand en het minimale gebruik van meubilair doen het proeflokaal zeer ruim ogen. Het meubilair dat er staat, bestaat voornamelijk uit hoge tafels en krukken. En wat natuurlijk niet kan ontbreken in een brouwerij, gistingstanks. De moderne tanks zijn in gebruik en geven een prachtige uitstraling.

HTSPT Noordt op Tap Rotterdam

De bieren, daar waar het allemaal om draait bij Noordt op Tap, zijn alle 20 te bestellen aan de strak vormgegeven bar. Mocht je niet bekend zijn met het assortiment, dan hangen er bordjes met daarop de beschikbare bieren. Dit kunnen naast de onder eigen merk bekende speciaalbieren, ook de bieren zijn die gemaakt worden samen met en voor de Rotterdamse horeca. Denk hierbij aan Herrie voor Las Palmas en de Stoute Aap voor de Witte Aap.

Zoals gezegd, alles draait om bier bij dit nieuwe pareltje. Dit moet gedronken worden en er moet over gesproken worden. Bijvoorbeeld met brouwmeester Peter Rouwen. De medeoprichter en bierbaas van Noordt staat, als het brouwen het toe laat, vaak zelf achter de tap en vertelt je met alle liefde over zijn bieren. Hoe ze gebrouwen worden, wat de smaak speciaal maakt, kortom: alles. Om dit rustig met je vrienden na te kunnen bespreken, wordt er geen muziek gedraaid bij Noordt op Tap.

HTSPT Noordt op Tap Rotterdam

Wij genoten tijdens ons bezoek van Noordtsingle en het proefplankje. Deze bestaat uit een vijftal wekelijks wisselende bieren. Om extra te genieten van de heerlijke bieren, is er de mogelijkheid wat kaas en worst te bestellen. De worst wordt trouwens volgens eigen recept van Peter Rouwen gemaakt. Mocht je trouwens wat anders willen drinken dan bier, dat kan niet. Noordt op Tap schenkt alleen maar bier. Je zult vast en zeker wat lekkers proeven tijdens je bezoek. Om thuis ook te kunnen genieten van de bieren zit er naast Noordt op Tap, Noordt op Fles. Hier kun je alle bieren op fles kopen en mee naar huis nemen. Tot op Noord(t)!

Adres: Zaagmolenkade 46
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 15:00 – 19:00 uur | zaterdag & zondag 14:00 – 18:00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door