Hotspot Rotterdam | Omega

Waar je eerst een typische Nederlandse Chinees vond, zit nu een ontzettend goed Grieks restaurant: Omega. Hier vind je niet de standaard Griekse gerechten, maar eet je Grieks zoals ze dat in Griekenland doen!

Na jarenlange ervaring als horeca-ondernemers openden de Griekse Nikolaas en Maria vorig jaar dit prachtige etablissement in Hillegersberg. Na een aantal succesvolle proefdraaidagen ging Omega op 1 november officieel van start. Dat het restaurant een succes zou worden was te verwachten, want het ondernemerspaar is namelijk ook de kracht achter diverse andere populaire restaurants, zoals De Resident in Den Haag.

Hotspot Rotterdam | Omega

Bij binnenkomst valt ons oog meteen op de bar en met zulke tegeltjes zijn we eigenlijk al direct verkocht. Achter de bar bevindt zich de keuken, waardoor we direct een letterlijk ‘kijkje in de keuken’ krijgen. Ook de rest van het interieur valt niet tegen: het restaurant bestaat uit een aantal verschillende hoeken. Je vindt een aantal plekken aan de bar zelf en er is een echt bargedeelte, bestaande uit hogere tafels en voornamelijk bedoeld voor de wat kleinere hapjes en drankjes. De andere kant, het zogenoemde restaurant-gedeelte aan de andere kant, bestaat uit verschillende gezellige zitjes. Naast de roomdivider vol flessen wijn (like!) zijn er kleinere tafeltjes voor koppels, is er een bank waar gezinnen gemakkelijk aan kunnen schuiven en in het midden staan ronde tafels waar je met een groep vrienden gezellig lang kunt (na)tafelen. En hoewel ieder hoekje een beetje zijn eigen stijl heeft, vormt het ondanks de ruime opzet toch één groot gezellig geheel. 

Omdat de eigenaren graag alles zelf wilden beslissen, is het interieur stap voor stap tot stand gekomen. Overal is goed over nagedacht. De kunst in het restaurant, de olijfboom en de school met vissen op de muur, is speciaal voor Omega gemaakt door een Griekse kunstenaar. Een ander kunstwerkje is gemaakt door een Rotterdamse gast. Deze maakte tijdens haar bezoek aan het restaurant zo’n prachtige tekening van hun gamba’s (een aanrader trouwens, afkomstig van Schmidt Zeevis!) dat ze ‘m graag een vaste plek in de zaak wilden geven. Nu pronken de enorme gamba’s op een pilaar in het midden van het restaurant.

Hotspot Rotterdam | Omega Hotspot Rotterdam | OmegaHotspot Rotterdam | Omega Hotspot Rotterdam | Omega

Bij Omega worden, naar eigen zeggen, hoogstaande kookkunsten gemixt met een tikkeltje eigenwijsheid, maar met oog voor detail. Hoewel het zich voornamelijk typeert als Grieks restaurant, staan er ook andere Mediterrane gerechten op de regelmatig wisselende kaart. Zoals eerder vermeld: bij Omega eet je Grieks zoals ze dat in Griekenland doen. Geen vernederlandste gerechten zoals bergen gyros dus, maar échte kwalitatieve en pure smaken. 

Hotspot Rotterdam | Omega Hotspot Rotterdam | Omega

Eigenaar Nikolaas kan met veel enthousiasme vertellen over Griekenland, de gerechten én wijn, dus we schoven de kaart weg en lieten ons adviseren. Als voorgerecht kregen we de trio tapenade, burrata, gehaktballetjes met feta en bulgur + couscous. Yum! Het hoofdgerecht liet even op zich wachten, want hier is het vooral heel erg belangrijk dat je geniet van het eten en uitgebreid de tijd neemt met je gezelschap. Tussendoor kregen we daarom een aantal glazen wijn. Volgens Nikolaas kan je nooit te veel wijn drinken en dat hebben ze dan ook genoeg: er staan zo’n 30 soorten op de kaart. Als hoofdgerecht wilden we graag de Spanakotiropita proeven (wist je dat de Grieken dit ook gewoon als hapje bij hun koffie eten?!) en gingen we voor de dagschotel met ravioli. En ook daar kunnen we niets anders over zeggen dan yummy

Hotspot Rotterdam | Omega Hotspot Rotterdam | Omega

Voor een toetje hebben we ook altijd plek, dus we lieten ons wederom verrassen. We kregen de Kormos (een ouderwetse Griekse chocoladebar met vanille-ijs en stukjes caramel), de Chocolade Bullet (bonbon) en Semifreddo (van witte chocolade en ouzo met een crème van rood fruit). Allemaal om te smullen!

Maria vertelde ons daarnaast een mooi verhaal over de herkomst van de olijfolie, maar als je daar nieuwsgierig naar bent moet je gewoon even langsgaan! Ook zeker even proeven, want de olijfolie met chocolade en rozen is heel bijzonder. Restaurant Omega is heel toegankelijk, betaalbaar en ontzettend gastvrij. En ons bezoek is al even geleden, dus de kans bestaat dat er nu ook tapas op de kaart staan!

Hotspot Rotterdam | Omega

Momenteel is Omega alleen geopend voor diner, maar in de toekomst openen ze waarschijnlijk ook voor lunch. Dat is iets waar wij zeker naar uitkijken. Tot die tijd kun je er in ieder geval heerlijk genieten van een smaakvol en traditioneel Grieks diner!

Adres: Freericksplaats 24-26
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 16.30 – 22.30 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door