Hotspot Rotterdam | Op Het Dak

Binnen en buiten smelten samen in deze rooftopbistro aan de Schiekade. Waar we voorheen Op Het Dak kenden van de workshops en als pop-up restaurant, kun je er sinds afgelopen jaar van woensdag tot en met zondag genieten van ontbijt en lunch. Wil je ondanks het koude weer toch een beetje buiten zitten? Dan is Op Het Dak perfect! Neem de trap of lift naar de bovenste verdieping en geniet van een heerlijke maaltijd in combinatie met een prachtig uitzicht.

In 2013 maakten we al kennis met Op Het Dak, toen het nog een plek was waar workshops werden gegeven en waar ze iedere woensdag lunch serveerden. Dat deze prachtige plek meer verdiende, werd al snel duidelijk. Samen met Studio Ossidiana is de huidige look van het restaurant tot stand gekomen. Het meest kenmerkend? De gaten in de muur. Iets unieks, waardoor binnen en buiten feilloos in elkaar overgaan. Dat unieke is ook precies waar het team van Op Het Dak op doelde, hun motto luidt niet voor niets: het mag nergens op lijken. Uiteraard in de positieve zin van het woord, want het ziet er prachtig uit. Het vele licht en de relaxte sfeer maken dit restaurant tot een heel fijn plekje.

Hotspot Rotterdam | Op Het Dak

Hotspot Rotterdam | Op Het Dak

Het eten is eerlijk en puur en ik moet toegeven, dat proef je! Op Het Dak maakt zo veel mogelijk gebruik van producten uit de regio en uit eigen tuin. De honing is afkomstig van eigen bijen en de groente wordt op hun eigen Rotterdamse dak verbouwd. Hoe vers wil je het hebben? Het menu verandert dan ook ieder seizoen en dus eet je altijd iets wat bij het seizoen past.

Hotspot Rotterdam | Op Het Dak

Je kunt zelf je keuze maken van de kaart of laat je, net als wij, verrassen door het dagmenu. Het dagmenu is in vegetarische en niet-vegetarische variant te krijgen en dus smulden wij van een kalkoen en oesterzwam. Uiteraard aangevuld met knapperige groente, waarvan de kleur bijna oogverblindend groen was.  Ik kan je vertellen, het bord ging meer dan leeg terug naar de keuken. Een colaatje mag dan niet op het menu staan, maar met de huisgemaakte ijsthee op de kaart vormt dit geen enkel probleem. Uiteraard sluiten we af met een kopje koffie en een wafel, om je vingers bij af te likken.

Hotspot Rotterdam | Op Het Dak Hotspot Rotterdam | Op Het Dak

Als je nu de neiging hebt om gelijk naar Op Het Dak te sprinten, wat ik begrijp, wacht dan nog heel even. Tot en met 27 januari geniet dit team van een welverdiende vakantie. Daarna kun je er weer volop terecht. Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (25 januari t/m 5 februari) is het restaurant zelfs ook ’s avonds geopend voor diner. Eet in stijl met het filmfestivalmenu dat Op Het Dak speciaal voor de gelegenheid heeft samengesteld.

Adres: Schiekade 189
Openingstijden: Woensdag t/m zondag: 09.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door