Panenka Rotterdam | Bovenverdieping

Sport kijken in een bruin café, met joelende supporters, is niet aan mij besteed. Sport kijken an sich was dat eigenlijk überhaupt niet zo. Maar dat veranderde toen Max Verstappen de Formule-1 betrad, dat vond ik wél leuk om te volgen. Maar thuis op de bank mistte ik toch een beetje beleving.

In 2015 opende Sven en Wim de eerste ‘high-end sportbar’ van Nederland in Rotterdam; Panenka. De uitkomst aan de Eendrachtsweg. Hier komt ‘mijn publiek’ en kan je heerlijk ongedwongen sport kijken in een rustige (los van de écht populaire wedstrijden) doch hippe sfeer mét heerlijk eten. 

Panenka Rotterdam | Sportbar Panenka Rotterdam | bar

Van buiten is het een net Rotterdams grachtenpand, waar ook zomaar een advocatenkantoor zich had kunnen vestigen. Beneden heb je, direct na binnenkomst, de ‘kleine’ bar waarvandaan je op een kruk wedstrijden kunt bekijken op een televisie. Ik pak eerlijk gezegd altijd direct de trap naar boven waar ‘de grote bar’ pronkt en er veel zitgelegenheid is. Je kan bij Panenka echter niet alleen aan de bar hangen of je eigen tafeltje claimen, ook is er een heuse tribune waar je sportevenementen op een groot scherm bekijkt.

  Panenka Rotterdam | Ontbijten met Max

In de Formule-1 zetten de coureurs niet massaal hun bolide aan de kant voor een pauze, omdat jij zo nodig een biertje wil bestellen aan de bar. Nee, je hebt gewoon pech. Althans, in een normaal sportcafé. Bij Panenka wordt je gewoon bediend. Naar het toilet gaan moet je nog wel zelf doen. Dus ik durf niet te beweren dat je nooit meer een crash (of een doelpunt) mist.

Panenka Rotterdam | Grote bar Panenka Rotterdam | Grote bar

Door het gehele pand hangen sportmemorabilia; van foto’s tot shirts en tennisrackets. Zoals de Hard Rock café’s met muziek doen, maar dan hipper, rustiger en mooier (en met sport). Hoewel Panenka verschillende facetten heeft (van bar tot lunchtafels en van tribune tot chesterfields), is het wel één geheel. Dat zie je ook in het publiek. Zo vind je er échte liefhebbers tot gelegenheidskijkers en weten niet alleen mannen, maar ook steeds meer vrouwen de bar te vinden. Een diversiteit, zonder dat het botst. Ik voel me er thuis. 

Panenka Rotterdam | Formule-1 Panenka Rotterdam | Bar boven

Afgelopen zondag was ik met een vriend aanwezig bij ‘Ontbijten met Max’ bij Panenka. Ze organiseren namelijk ook evenementen rondom de sportfestiviteiten. Voor €15,- was je er vanaf 08.30u welkom om de uitzending te bekijken onder het genot van een heerlijk en uitgebreid ontbijt. De voorbeschouwing en de start heb ik vanaf de tribune gevolgd, voor het rijke ontbijtplankje hebben we ons even verplaatst naar één van de hoge tafel. Waar we het televisiescherm praktisch voor onszelf hadden.

Panenka Rotterdam | Skybox Panenka Rotterdam | Uitzicht

Over privé en exclusiviteit gesproken, achterin op de begane grond hebben ze ‘de Skybox’ die afgehuurd kan worden. Wil jij in een besloten groep The Champions League kijken, borrelen, vergaderen of dat alles tegelijk? Be their guest. Je eigen ruimte, je eigen televisie, je eigen tap (!) én je zit naast de keuken, dus je wordt ook nog eens snel bediend. Dus, hup Panenka hup. Op naar die mooie Eendrachtsweg.

Adres: Eendrachtsweg 25
Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag t/m donderdag: 15.00 – 00.30 uur. Vrijdag: 15.00 – 02.00 uur. Zaterdag en zondag: 12.00 – 00.00 uur.

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door