Parkcafé ParqietTe midden van Het Park onder de Euromast vind je Parkcafé Parqiet. De buitenkant van het gebouw kreeg vorige week nog de laatste likjes verf, maar binnen stond er al een hoop lekkers op ons te wachten. Als je eventjes genoeg hebt van de drukte van de stad is Parqiet een ideaal plekje om lekker te ontbijten, te lunchen of een wijntje te drinken op het terras.

Het parkcafé is pas een paar weken geopend, maar al druk bezocht. Moeders met kids, wandelaars met hun honden, vriendinnen die lekker bijkletsen onder het genot van een kopje koffie: allemaal hebben ze Parqiet inmiddels weten te vinden.

Hotspot Parqiet Rotterdam
Tot 12.00 uur kun je bij Parqiet ontbijten, bestel bijvoorbeeld cocosyoghurt met huisgemaakte granola, een roerei of een ‘Le Parqiet’: een gekookt eitje, toast met twee soorten kaas, een croissantje en verse jus. Zelf bestelde ik de cocosyoghurt met een perensapje en later nog een homemade ice tea. Bestel je een lunchgerecht, dan krijg je dit geserveerd met het lekkere brood van Jordy’s Bakery, yummie! Ook heeft Parqiet een aantal zoetigheden op de kaart staan, zoals bananenbrood, carrot cake en een dadel-speltbar. Als je al toe bent aan een wijntje of ander alcoholisch drankje (een lekkere cocktail bijvoorbeeld?), heeft Parqiet daar nog een aantal lekkere borrelhapjes bij.

Parkcafé Parqiet

Wat wij ook ontzettend leuk vinden, is dat Parqiet samenwerkt met een aantal lokale ondernemers, zo drink je bijvoorbeeld koffie van Man met Bril en gezonde sapjes van Sajoer en eet je ‘zoet zonder suiker’ van SUE. Lekker Rotterdams dus! Wanneer straks het zonnetje weer wat vaker gaat schijnen, hoef je niet binnen te blijven zitten bij Parqiet. Naast het terras direct aan de gevel komt er ook een terras op het grasveld voor het café, dus hier zal het goed vertoeven zijn aankomende zomer! 

Locatie: Baden Powelllaan 20
Openingstijden: dinsdag – vrijdag: 09.00 – 17.00 uur | zaterdag + zondag: 09.00 – 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door