Hotspot Picknick Rotterdam

De ontbijtcultuur is al een tijdje hip en happening in Rotterdam, maar bij ontbijt- en lunchroom Picknick kon je al lang voordat dit fenomeen zijn toetreden deed in Rotterdam terecht voor een goed begin van de dag!

Picknick is gevestigd in een oude garage uit de jaren 50 en hoewel je dat misschien niet direct opmerkt, zijn daar wel degelijk nog steeds elementen van terug te zien: bijvoorbeeld de grote schuifdeuren die toegang bieden tot het net vernieuwde terras aan de achterzijde van het pand. Het zaakje is vrij smal maar loopt ver door naar achteren, waar meer zitplekken zijn. Verrassende elementen, zoals de basketbalbasket, de kartonnen letters en de special op de muur maken Picknick tot een gezellige en knusse plek.
Hotspot Picknick Rotterdam
Picknick is onlangs gewisseld van eigenaar. Na nog geen tien maanden in de lunchroom te hebben gewerkt als bedrijfsleider, staat de gemotiveerde Glenn sinds 1 januari aan het roer van deze hotspot. Staan er ambitieuze en grote veranderingen voor Picknick op de planning? Er zijn een aantal kleine puntjes waar Glenn in de loop van de tijd wat verandering in wil aanbrengen, maar Picknick moet vooral blijven waar het bekend om staat: een lunchroom waar een relaxte sfeer hangt en waar je kwalitatief goed eten op je bord krijgt. Gelukkig maar, want daar houden we van!
Hotspot Picknick Rotterdam

Picknick heeft pas geleden een nieuwe menukaart gelanceerd, waarvan wij twee spannende gerechten mochten proeven. We kregen een Marokkaanse pannenkoek met in cascara gemarineerde bramen en bessen en een hartige pap van gerst en gort met kimchi, paddenstoelen, gefrituurde quinoa, boletenzout en een gekookt eitje on top. Beide gerechtjes zijn onderdeel van de ontbijtkaart en zijn tot 11.00 uur te bestellen, de uitslapers onder ons zullen dus toch een keer de wekker moeten zetten. Echte vroege vogels kunnen al vanaf 08.00 uur ’s ochtends aanschuiven voor een ontbijtje bij Picknick. Ook de superpopulaire açaíbowl kun je hier bestellen. En wist je dat Picknick de eerste was die dit gerecht in Rotterdam serveerde? En dan ook nog helemaal ‘zoals het hoort’, zonder een smak toegevoegde suiker.
Hotspot Picknick Rotterdam  Hotspot Picknick Rotterdam
Naast de echte ontbijtgerechten zijn er ook nog een aantal all day breakfast gerechten te bestellen en staan er belegplankjes op de kaart die worden geserveerd met zuurdesem of speltbrood. Na ons ontbijt vonden we dat het tijd was voor koffie en hierbij kregen we de huisgemaakte Picknick-snickers. Deze zoetigheid is zeker een aanrader, het smaakte namelijk heer-lijk! Ook kun je het wisselende sap van de dag bestellen, toen wij er waren was dit een mix van appel en pruim, lekker én gezond!
Hotspot Picknick Rotterdam  Hotspot Picknick Rotterdam

Wij begrijpen wel waarom Picknick één van de meest populaire plekjes is om te ontbijten en lunchen. Picknick maakt zijn missie namelijk helemaal waar, het is een plek waar je in een ontspannen sfeer goed, lekker en gezond kunt eten!

Adres: Mariniersweg 259
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 16.30 | zondag: 09.00 – 16.30.

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door