Hotspot PierreBen jij een francofiel pur sang? Dan is brasserie Pierre jou waarschijnlijk niet vreemd. De overige inwoners van Rotterdam weten Pierre ook al geruime tijd te vinden en het is langzaamaan op weg om een begrip te worden in Rotterdam.

Pierre is een brasserie zoals de Parijzenaren het bedoeld hebben. Binnen vind je een sfeervolle ruime zaal met grote vensters. Buiten kun je op het grote terras rondom het pand vertoeven onder witte luifels en lekker mensen kijken die paraderen over de Pannekoekstraat.

Hotspot PierreHotspot Pierre

Het is eigenlijk altijd wel druk bij Pierre. De brasserie ademt een Franse ambiance, van de muziek uit de speakers tot de gerechten op het menu. Uiteraard sieren typisch Franse gerechten de kaart,  zoals uiensoep, steak tartare, confin de canard en coq au vin. De gerechten hebben wel een twist naar deze tijd omdat ze geraffineerder, gezonder en verser zijn. Af en toe gaat Pierre vreemd met als resultaat dat er enkele Spaanse of Italiaanse gerechten op de kaart prijken, maar ach dat houdt het spannend. De maaltjes van de chef vormen een kunstwerkje op je bord en in de keuken blijft men – ook bij bestaande gerechten –  constant werken aan de smaak.

Hotspot PierreBij Pierre wordt echter niets gedaan met de Franse slag. Zeker niet als het op service aankomt. De klant is namelijk koning. Echt? Echt. Let maar op de volgende sprekende voorbeelden. Als je geen genoeg kunt krijgen van je gerecht en je het liefst nog wat meer zou willen, dan kun je dat gewoon vragen! Daar doet Pierre niet moeilijk over. Mocht het geval zich voordoen dat een vroege lunch erbij is ingeschoten en de klok al 16.00 uur geslagen heeft, dan hoef je bij Pierre niet bang te zijn dat je niets meer van de lunchkaart kunt bestellen. Een late lunch is geen punt bij Pierre. Wel zo fijn! Net als echte Fransen nemen ze het bij Pierre niet zo nauw met de openingstijden en sluitingstijden. De keuken sluit niet op een vast tijdstip en aan het einde van de dag wordt je dan ook niet weggekeken van je tafel. Vooral gasten uit het Zuiden van Europa kunnen dit, zoals je begrijpt, zeer waarderen. En denk je: “goh, wat heb ik net een heer-lijke wijn gedronken”. Met een beetje geluk kun je dezelfde fles gewoon om de hoek kopen bij wijnkoperij Platenburg. Kijk, dat is mooi meegenomen!

Hotspot PierreHotspot Pierre

Ben je inmiddels nieuwsgierig wie Pierre is en waarom er een restaurant naar hem vernoemd is? Tromgeroffel… Als je – net als ik overigens – een historisch epos over de afkomst van de naam Pierre verwachtte, dan kom je helaas van een koude kermis thuis. Dé Pierre bestaat helemaal niet, een echte nobody dus. Dat is wel een kleine een domper op de feestvreugde. Bij Pierre kun je de hele dag terecht  – van ontbijt en lunch tot diner –  voor goed eten met een fijne service, in een van de leukste straten van Rotterdam. Bienvenue chez Pierre!

Adres: Pannekoekstraat 38A
Openingstijden: maandag t/m zondag 10:00 tot 01:00 uur

Website | Instagram | Facebook

Bron foto’s: Pierre

Deel bericht
Geschreven door