Pique Unique: restaurant voor één dag

Hotspot Rotterdam | Pique Unique

Ga je mee dineren op een onbekende locatie? Yes, I’m in. We wisten bijna niets van te voren, de locatie was onbekend en de dresscode was Femme fatale. Heel veel meer stond er niet in het smsje, dat we een paar uur voor aanvang van het diner ontvingen. Heerlijk geheimzinnig.

Bourgondisch Frankrijk was voor een avond verhuisd naar de Karel Doormanstraat. De straat waar we ons om 19.00 uur moesten melden. En om de locatie van het diner nog even geheim te houden was het verzamelen bij The Sue Store, waar we werden verwelkomd met een aperitief. Even later mochten we onze jassen weer aantrekken en vertrokken we naar de volgende locatie.

Daar schoven we aan een van de gedekte bistrotafeltjes in een – toen nog – nagenoeg lege zaak van de nieuwe conceptstore van Hutspot. Tussen de onuitgepakte dozen, met Franse muziek op de achtergrond. Zodra de amuse op tafel staat is de toon gezet. We beginnen met een heerlijk klassiek begin, artisjok met grof zeezout en gesmolten boter met citroenzest en dille. Yes, we mogen met onze handen eten.

Hotspot Rotterdam | Pique Unique Hotspot Rotterdam | Pique Unique

Beter wordt het niet dachten we. Oh, toch wel! Moules de Provence met venkel, sjalot, room, citroen bouillon en pastis de Marseille. En dan, het hoofdgerecht. Een pure klassieker: Boeuf Bourguignon met een hutspotje en herfstgroenten. Rund op z’n Bourgondisch, oeh lala. En dan als kers op de taart nog een Tarte Tatin van SUE.

Hotspot Rotterdam | Pique Unique Hotspot Rotterdam | Pique Unique

De gerechten waren fijn, de wijnen waren fijn en de gehele ambiance was ook meer dan fijn. Hadden we al gezegd dat het een topavond was? Oui oui, het was een hele geslaagde avond. Van een restaurant is ondertussen (helaas) niets meer te bekennen, Hutspot heeft alle dozen uitgepakt en zijn deuren geopend aan de Karel Doormanstraat 317-319. Het pand is omgetoverd tot een onwijs mooie conceptstore waar je u tegen zegt.

Wil je ook een keer Bourgondisch dineren met heerlijke wijnen? Pique Unique, het restaurant voor één dag, staat voor dineren op verrassende en geheime locaties in Rotterdam. Plaatsen waar je normaal gesproken geen strak gedekte tafel verwacht. Houd ze goed in de gaten via hun Facebook of Instagram en meld je aan voor de volgende editie!

Deel bericht
Geschreven door