Popocatepetl

Ken je die traditionele Mexicaan aan de Oude Haven? Die is namelijk getransformeerd tot hippe en sfeervolle hotspot met een Latin touch. Afgelopen woensdag was de redactie aanwezig bij het persevent van het welbekende Popocatepetl, wat in het oud-Azteeks betekent: ‘daar waar de aarde heet wordt’. En stiekem kregen wij het ook een beetje heet van de goede sfeer, het frisse interieur en de overheerlijke cocktails.

Het welbekende Popocatepetl heeft een vernieuwd concept. Om het voor ons Nederlanders wat makkelijker te maken, mogen wij ook wel ‘Popo’ zeggen. Op 8 maart zei deze guapa aan de Oude Haven opnieuw hola! tegen haar geliefde Rotterdammers. Onze populaire Mexicaan heeft nu gekozen voor een frisse en trendy ambiance. Van mintgroene muren met hoefijzers, roze en rode stoelen en kleurrijke vloertegels tot quotes in letterborden en een bar waar je u tegen zegt. Deze hotspot is Instagramable ten top! 

Popocatepetl

Popocatepetl

Ook hebben ze gekozen voor een gloednieuwe kaart met nieuwe gerechten. Schuif aan voor de lunch, diner of voor een borrel en geniet van traditionele Mexicaanse gerechten, bites to share of cocktails. Het is de ideale plek om het leven te vieren onder het genot van good food & drinks met vrienden, je geliefde of familie. Popo heeft tegenwoordig ook elke vrijdag vanaf 22.30 uur een DJ-avond waar je lekker kunt bijkletsen met je amigo op de funky latin grooves.

 Popocatepetl Popocatepetl

Omdat we natuurlijk heel benieuwd waren naar de gerechten lieten we ons door de koks en het vriendelijke personeel verrassen door de ‘bites to share’. Vooraf serveerden ze tortillachips met diverse salsa dips waar we onze vingers bij aflikten. Echte aanraders zijn de cashew chipotle dip en sinaasappel-avocadosalsa. Daarna werden we  verwend met Mexicaanse viskoekjes, calamares, sticky chicken wings, quesadillas met gehakt, zoete aardappel frietjes, garnalen en soft taco’s met pulled pork. Ook goed nieuws voor de vegans en vegetariërs onder ons, want Popo heeft jullie absoluut niet links laten liggen. Een aanrader is de soft taco met queso frescosinaasappel en cashewnoten. Een verrassend dessert kon natuurlijk ook niet achterblijven. We kregen een proeverij met Mexican fudge brownies en mango passionfruit cheesecake gecombineerd met rode peper-muntsiroop. De koks lieten ons ook nog de vegan brownie proberen en die is ook zeker de moeite waard!

  Popocatepetl Popocatepetl

“Life without Mexican food, is like no life at all.” En daar zijn wij het helemaal mee eens na het bezoek aan deze Mexicaanse parel. Dus hop, snel een bezoekje brengen aan de Oude Haven!

Adres: Spaansepoort 71
Openingstijden: Elke dag vanaf 12 uur ’s middags

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door