RAAF, Rotterdam, Rotterdam Zuid, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Dit is Zuid

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet vaak naar Rotterdam Zuid ga, of “op zuid” ben te vinden (op z’n plat Rotterdams). Verder dan Katendrecht kom ik vaak niet en ik word al moe van de gedachte om Zuidplein te bezoeken. En dit is doodzonde aangezien er onder de Maas ook meer dan genoeg leuke spots te bezoeken zijn. Maar gelukkig brengen RAAF en stichting Dit is Zuid daar verandering in. 

Sinds 2012 is RAAF (kort voor Rotterdam, Art, Adventure & Food) neergestreken in Rotterdam Zuid. Afgelopen jaar ruilden ze hun pand op de Hillelaan in voor prachtige ruimtes in de parel van Zuid, de Maassilo. Bij RAAF kan je veel meer dan alleen koffie drinken, ze hebben namelijk ook het infopunt van stichting Dit is Zuid, hosten culturele evenementen en verhuren zalen voor zowel privé als zakelijk gebruik. En dat alles in een ruimte waar menig architectuur fanaticus een moord voor zou doen. 

RAAF, Rotterdam, Rotterdam Zuid, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Dit is Zuid

De Maassilo is een voormalige graansilo en is sinds 2004 als evenementenlocatie in gebruik genomen. Gelukkig is er voor gekozen om alle authentieke details in stand te houden, waardoor het gebouw nog een dikke knipoog geeft naar het verleden. Wanneer je RAAF binnenkomt springen de betonnen vloeren en pilaren en de bewaard gebleven silo’s direct in het oog. Dit had kunnen zorgen voor een gebrek aan sfeer, maar RAAF heeft de ruimte gezellig en  gastvrij weten te maken mét een rauw randje. Vintage meubels en functionele kunstwerken met quirky details maken het een geheel waardoor we bijna nooit meer weg willen. 

 RAAF, Rotterdam, Rotterdam Zuid, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Dit is Zuid RAAF, Rotterdam, Rotterdam Zuid, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Dit is Zuid

Honger en dorst kunnen ook gestild worden bij RAAF. Met koffie van Man met Bril en zoetigheden van Sharp Sharp en Boaz Brownies supporten ze bij RAAF de Rotterdamse ondernemers. Daarnaast hebben de dames van RAAF onlangs, in samenwerking met Eurotrash Brewery, een speciaal biertje ontwikkeld: De Dorstige Dames! Een donker, bijna gitzwart biertje met een fruitige afdronk speciaal voor dames (en heren) met flinke dorst. Initiatiefnemers van Eurotrash Brewery en kunstenaars Iris Roskam en Arno Coenen zijn naast het bier ook verantwoordelijk voor de eye-catcher van RAAF, een enorm zwart ravennest in het midden van de ruimte. En wat is nou leuker dan vanuit een enorm ravennest met een biertje in de hand naar de skyline en havens van Rotterdam te kijken?! You tell me.

RAAF, Rotterdam, Rotterdam Zuid, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Dit is Zuid

Naast koffie en bier drinken en zoete hapjes verorberen heeft RAAF nog een aantal activiteiten voor je in petto. HTSPT werd uitgenodigd om deel te nemen aan één van de vele toffe initiatieven van RAAF, de Arty Bingo Party. En ik zeg nooit nee tegen een ouderwets potje bingo. Tijdens dit cultureel verantwoorde bingo-festijn win je geen fruitmandjes of tosti-ijzers, maar worden er prints en andere kunstwerkjes van illustratoren en kunstenaars van Rotterdamse bodem verloot. Gelukkig stonden de Bingo Goden aan onze kant en gingen we niet met lege handen naar huis.

 RAAF, Rotterdam, Rotterdam Zuid, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Dit is Zuid RAAF, Rotterdam, Rotterdam Zuid, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Dit is Zuid

Kortom, RAAF is een prachtige aanwinst voor de stad en met name het zuiderlijk deel. Het is zeker een aanrader om je gebruikelijke koffiespot eens te verwisselen voor deze hotspot. En vergeet niet om hun evenementen in de gaten te houden, wie weet ben jij de nieuwe bingo koning(in)!

Adres: Maashaven Zuidzijde 2
Openingstijden: Zaterdag t/m Zondag: 11.00 – 18.00 uur.

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door