Rauwdouwer HTSPT

Waar een horecatijger en een iconisch stadspand elkaar ontmoeten vind je ‘urban jungle’ Rauwdouwer. Recent verhuisd naar een nieuwe locatie. Mét terras, en leuker dan ooit.

Chef Loran Reemer-Brandenburg heeft een CV waar je u tegen zegt. Zo heeft hij onder andere in de keuken gestaan van restaurant Mangiare, Ballroom, Annabel en The Suicide Club. Zijn passie voor koken resulteerde in een droom: het openen van zijn eigen, goede zaak. Met Rauwdouwer is deze droom werkelijkheid geworden.

Het restaurant heeft zijn plekje gevonden in een voormalig douanekantoor aan de Westzeedijk in Delfshaven. Als we binnenkomen begrijpen we direct waarom Rauwdouwer zichzelf ‘urban jungle’ noemt. Stoere, antieke meubels zijn gemixt met heel veel groen. Loran heeft de ruimte zeer smaakvol weten in te richten. Zelfs de doorgaans afschuwelijke airconditioningsbuizen aan het plafond zien er hier elegant uit. De echte aandachtstrekker van het restaurant is de bar, waarachter zich ook de open keuken bevindt. Deze is betegeld met witte metrotegels en voorzien van een retro lichtbak. Op die laatste kun je op een heel gave manier een gedeelte van het menu aflezen (zie ik daar buikspek?). Wat nog wel even vermeld moet worden, is dat Rauwdouwer zonder de samenwerking met Stadstuinwinkel STEK en De Verbaasde Ree er niet zo gelikt had uitgezien. Dankzij STEK zit je middenin de mooiste planten, en dat op een stoel van De Verbaasde Ree. Deze laatste verzamelt allerhande topstukken voor het interieur uit de jaren ’50 tot ’80. 

Rauwdouwer STEK HTSPT

Het eten bij Rauwdouwer kent geen geheimen. Dankzij de open keuken kun je zien welke ingrediënten Loran gebruikt en hoe hij het eten bereidt. Hij beschikt duidelijk over een paar gouden handjes. In een mum van tijd tovert hij de meest verrassende gerechten op tafel. Voor ontbijt, lunch, borrel én diner. Allemaal even vers, huisgemaakt en zonder overbodige toevoegingen. En dit alles doet hij met een grote lach op zijn gezicht. Alsof het niets is. Op het menu staan onder andere pancakes, eieren, sandwiches, salades en zoetigheid. Meer dan genoeg te kiezen dus! De avondkaart is in verband met het leveren van kwaliteit bewust klein gehouden, en wisselt met de seizoenen. Je kunt het actuele menu terugvinden op het krijtbord in het restaurant, of je vraag dit natuurlijk gewoon even aan de vriendelijke bediening.

Rauwdouwer Loran HTSPT

Speciaal voor ons maakte Loran een uitgebreide proeverij, zodat we zoveel mogelijk van de kaart konden proberen. Wat we zoal voorgeschoteld kregen? Nou, heb je even? Indonesisch stoofvlees met kaneel en kruidnagel, Livar buikspek met hoisinsaus en pinda’s, biologische ham uit de Hoeksche Waard, hummus, Gravad lax met biet en kappertjes, een pikant paprikataartje, heerlijke kaas, vers fruit en diverse groentes. Met on the side brood van Jordy’s Bakery. Perfectie bestaat. Dorst lest je hier met Fentimans Lemonade of Fritz-Kola. En als je al een goede bodem hebt gelegd, dan ga je natuurlijk voor een lekkere cocktail of kies je uit één van de vele speciaalbiertjes. Wat dacht je van ‘Mannenliefde’, honingbier of een lekkere IPA? En het houdt ook hier niet op; binnenkort ook bier van de Kaapse Brouwers!

Rauwdouwer HTSPT Proeverij

Ook voor gezelligheid ben je bij Rauwdouwer trouwens aan het goede adres. Zo is er een kast vol klassieke bordspellen aanwezig. Super leuk om samen met je tafelgenoten of met andere gasten te spelen! Voor de allerkleinsten vind je achterin de zaak een leuke speelhoek. Deze is door middel van een glazen wand afgescheiden van het restaurant. Zo kunnen jong én oud  ongestoord de rauwdouwer uithangen.

Rauwdouwer HTSPT kinderen

Rauwdouwer is mooi, sfeervol, toegankelijk en een absolute must visit voor iedereen die dol is op lekker eten, drinken en gezelligheid. Het is hier zelfs zo goed vertoeven, dat je de tent bijna niet meer wilt verlaten. Gelukkig kun je een ‘stukje’ Rauwdouwer gewoon meenemen naar huis. De planten van STEK en de meubels van De Verbaasde Ree zijn namelijk allemaal voorzien van een (prettig) prijskaartje. De gouden handjes van Loran zijn helaas niet te koop. Maar ach, die zijn toch onbetaalbaar.

Adres: Westzeedijk 381J 
Openingstijden: ma gesloten di & wo 08:00 – 19:00, do t/m za 08:00 – 22:00, zo 11:00 – 17:00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door