Hotspot Rotterdam | Rijntje
Baguette, trottoir, porte-monnaie, bonjour en.. oui. Dat zijn zo’n beetje alle Franse woorden die ik uit het hoofd ken. En gek genoeg geldt dat ook voor Fleur (Bloem!), de eigenaresse van het Franse restaurant Rijntje. Gelukkig weet ze samen met haar man William wel heel veel over heerlijk eten, interieur, sfeer en service. Op naar Hillegersberg. 

Er was eens een bruine kroeg aan de Rotte, die werd gesloten, gestript en omgetoverd tot een mooi en schattig Frans etablissement (hé..). Ik liep er binnen en wilde direct een pot Flexa kopen in dezelfde kleuren als Rijntje’s muren, voor thuis. Elk hoekje heeft de verdiende aandacht gekregen bij de metamorfose, dat maakt het erg fijn vertoeven. 

Hotspot Rotterdam | Rijntje

Bij Rijntje houden ze van kwaliteit maar niet van hoogdravendheid. Dus als je je eten geserveerd krijgt hoef je geen culinair verhaal van 7 minuten aan te horen. Handig, zo kan je de gerechten nog warm opeten ook! Door de persoonlijke benadering en oprechtheid, voelt het daarnaast alsof je op visite gaat bij een gezin uit de buurt. Het viel ons op dat wanneer er gebeld werd voor een reservering, ze de gasten vaak bij naam kenden en de gesprekken aanvoelden als vriendschappelijke afspraken. “Ja, natuurlijk ken ik je nog. Hoe gaat het?” 

Hotspot Rotterdam | Rijntje Hotspot Rotterdam | Rijntje

We lieten ons verrassen en kregen in de schelp gebakken vongole, dat had ik nog nooit op. De cultuurbarbaar die ik soms ben, had wat moeite met het elegant eten van dit natuurlijke kunstwerk op m’n bord. Maar lekker! Ook mochten we genieten van een kreeftensoep waarvan de kreeft smolt in de mond. Ik ben eigenlijk helemaal geen vis-mens, maar zoals ik al zei in het artikel over Tosca; alles is lekker als het goed is bereid. 

Hotspot Rotterdam | Rijntje Hotspot Rotterdam | Rijntje

Voor het hoofdgerecht vonden ze een kip die bereid was even in de rode wijn te stoven (sorry vega’s en vegans). Met de nodige salade en aardappeltjes zaten we daarna al redelijk vol, maar als er een dessert wordt aangeboden verdwijnt het woord ‘nee’ plots uit je vocabulaire (hé..!). En dus sloten we verplicht (en gelukkig) af met een chocolade bonbon gevuld met witte chocolade-ijs.

Hotspot Rotterdam | Rijntje Hotspot Rotterdam | Rijntje

Maar waar komt de naam ‘Rijntje’ nou eigenlijk vandaan? Rijntje Biljardt was een 19de-eeuwse keukenmeid die voor welgestelde mensen kookte. Elke maand verandert de menukaart met sowieso één van haar recepten. We kregen het boek even in handen en dat smaakt naar meer. Elk gerecht is met zorg samengesteld en sluit aan bij de sfeer van het restaurant. Zo heb je ook altijd een reden om nog eens terug te gaan naar dit Rotterfranse zaakje in het Hillegersberse. Wellicht zelfs in de zomer, in de zon op het terras (Acda en de Munnik, eat your hart out) aan het kabbelende water van De Rotte.  

Adres: Prinses Margrietlaan 93A
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 17.00 – 00.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door