Robin Herrewijnen: “Ik wil gewoon happiness verspreiden!”

Robin Hoop | Hotspot RotterdamRuim twee jaar geleden gooide Robin Herrewijnen het roer om. Ze verruilde haar kantoorbaan voor iets heel anders: fulltime hoepelen onder de naam Robin Hoop. Een goede keuze, want sindsdien heeft ze al vele mensen geleerd om de heupen los te gooien en op een leuke manier hun hele lichaam te trainen.                                                   

Laten we bij het begin beginnen: hoe ben je in aanraking gekomen met hoepelen? “Een paar jaar geleden was ik op een festival in Amsterdam en daar pakte ik voor het eerst een hoepel. In het begin ging deze alle kanten op, maar toen het eenmaal goed ging, was ik niet meer te stoppen. Ik bestelde de volgende dag gelijk een goede hoepel en vanaf dat moment ging dat ding overal mee naartoe: naar het strand, het park, een verjaardag. Het was altijd Ro en haar hoepel. Ik ben op les gegaan en heb daar allemaal nieuwe dingen geleerd. Daarnaast keek ik veel op YouTube om andere trucjes te leren. Dan kwam ik bij de les en kon ik nieuwe trucjes laten zien. Op een gegeven moment ben ik daar een hoepelles met trucjes gaan geven.”

Robin Hoop | Hotspot Rotterdam

Niet veel later maakte je de stap van een kantoorbaan naar het ondernemerschap. Hoe ging dat? “Ik heb nooit begrepen hoe mensen hun hele leven naar kantoor kunnen gaan om voor een baas te werken. Ik heb meerdere dingen geprobeerd, maar het begon mij iedere keer te vervelen. Hierdoor was ik steeds voor een korte tijd op één plek. Toen ging ik dus per ongeluk hoelahoepen en dat is een beetje uit de hand gelopen. Ik had nooit gedacht dat ik met hoepelen die sleur zou kunnen doorbreken. Daar ben ik heel blij mee. Al was het in het begin wel lastig, ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Ik begon met het ophangen van papiertjes in de supermarkt. Dat werkte niet. Toen ben ik actief evenementen gaan aanschrijven. Zoveel mogelijk mensen moesten weten dat ik besta.” 

Op welke evenementen heb je zoal gestaan? “Het eerste jaar stond ik op ZomerZondagen en Boothstock, beide toffe evenementen om aan deel te nemen. Het leuke aan die evenementen is dat ik daar echt als ondernemer word gezien. Dat was een heel nieuwe beleving. In die tijd heb ik ook een workshop gegeven voor bloggers, om te netwerken. Niet lang daarna werd ik benaderd door blogger Jennie from the Blog om samen een webshop met hoepels te starten. Binnen een week hadden we onze eerste lading verkocht. Het liep als een gek. We plaatsten ook video’s met basistips voor hoepelen op YouTube. Een paar maanden later heb ik mijn baan opgezegd. In het begin was het super spannend, maar nu weet ik dat mensen leuk vinden wat ik doe en dat ze graag meedoen met een les of een eigen hoepel aanschaffen. Inmiddels heb ik samenwerkingen met toffe merken als Coca-Cola, Booking.com en L’Oréal gedaan. Als zo’n mailtje binnenkomt, zit ik echt te stuiteren achter mijn bureau.”

Robin Hoop | Hotspot RotterdamRobin Hoop | Hotspot Rotterdam

Wie is jouw doelgroep? “Voor workshops en evenementen richt ik me op vrouwen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar. Hoe jong of oud je ook bent, bewegen en spelen is belangrijk. Verder doe ik veel verschillende dingen voor verschillende doelgroepen. Op een gegeven moment kwam ik in contact met de gemeente Rotterdam. Ik werk daar inmiddels ruim 2 jaar voor het actieprogramma Lekker Fit! Dit is een programma om kinderen uit de gemeente meer te laten bewegen. Hiervoor geef ik les op verschillende basisscholen in Rotterdam. Het maatschappelijk belang hiervan is groot. Kinderen moeten weer meer gaan buitenspelen en bewegen. Ik ben trots dat ik hieraan mee kan werken. Hoelahoepen is niet echt een gangbare sport, het wordt vaak onderschat. Je krijgt er zeker spierpijn van! Het is super leuk om de kinderen zelf te zien bewegen op de muziek.”

Robin Hoop | Hotspot Rotterdam

© Robin Hoop

Hoe onderscheid je je van anderen? “Door het simpel te houden, maar wel professioneel te zijn. Ik ben open, luchtig en enthousiast en hou niet van ingewikkelde dingen. Ik denk dat mensen dat prettig vinden. Ik doe dit met enorm veel passie en dat straal ik uit. Als ik het niet leuk zou vinden, zou ik het niet doen. Ik wil gewoon happiness verspreiden! Ik denk dat als meer mensen zouden hoepelen ze een stuk gezelliger en relaxter zouden zijn.”

 

Deel bericht
Geschreven door