Roffa Streetfoodbar RotterdamRoffa Streetfoodbar in het Scheepvaartkwartier heeft vooral veel vlees en lokale bieren. Wij gingen een tijd geleden langs om een stukje pulled pork te proeven, maar zijn laatst teruggegaan voor meer.

Rotterdams streetfood? Wat ik me daar bij voor moest stellen wist ik eigenlijk niet, loempia’s en Brams patat? Nee. Zo is het dan ook niet bedoeld. Het is een streetfoodbar ín Rotterdam, met voornamelijk Amerikaanse invloeden. Burgers,  hotdogs, bagels, maar ook taco’s staan er op de kaart. 

Ze zeggen weleens dat een ruimte een bepaalde sfeer ademt, hier was dat de BBQ-sfeer. Letterlijk. Het rook er heerlijk. Hilbert, eigenaar van Roffa, was namelijk net alle heerlijke vlezen aan het roken op hun Oklahoma Smoker die gewoon naast de bar staat (met een goede afvoer, wees niet bang). Zoals gezegd liet hij ons enkele maanden terug ons een stukje proeven van de pulled pork die nog in de roker lag, écht lekker. Maar dat smaakte naar meer en bij dezen komen we daarom met een update.

Roffa Streetfoodbar Rotterdam
Wij namen de Roffa Burger en de C.P.R. hotdog, met patat. En hoewel je burgers op veel plaatsen goed kunt eten, is Roffa er in geslaagd een zéér goede vervanger te zijn voor High Street Hotdogs. Hilbert heeft niet voor niets de olievaten van deze voormalige hotdog-toko overgenomen. Die pronken buiten als meubelstukken zoals je dat eerst op de Hoogstraat zag. 

Roffa Streetfoodbar Rotterdam
Bier mag niet ontbreken bij een hoogwaardige barbecue-ervaring. Bij Roffa drink je vooral lokaal, zo hebben ze niet alleen bieren van Brouwerij Noordt, maar ook van Trots. Waar Noordt nog wat ‘nieuwe klasse’ toevoegt aan het Rotterdamse gevoel, is Trots zo’n biermerk met een echt havenkarakter. Roffa ademt hiermee niet alleen barbecue, maar vooral een ‘MANNEN!’-sfeer. Is dat te veel labeling? Wellicht. Daarom; vrouwen van harte welkom!
Roffa Streetfoodbar | HTSPT Rotterdam
Sowieso komt er van alles de zaak binnen. Hilbert ziet geen echte scheiding in doelgroepen. “Kantoorvolk, dagjesmensen, toeristen, jonge ‘hippe’ mensen, alles komt hier.” De zaak omschrijft hij zelf als een foodtruck zonder wielen. Qua kaart, geur en sfeer klopt dat wel, de associatie gaat echter niet helemaal op voor de buitenkant en delen van het interieur. Maar hé, de gevel slopen om een truck naar binnen te rijden is ook weer een paar uur werk. Prima zo dus. 

Kortom, ga vooral zelf eens langs als je vlees- en bierliefhebber bent. Vind je je eigen bank dé hotspot van Rotterdam? Ze zijn ook aangesloten bij Foodora, Deliveroo en Thuisbezorgd!

Adres: Scheeptimmermanslaan 31B
Openingstijden: Dinsdag – zondag: 12.00 – 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door