Round

Dat de Hoogstraat veel te bieden heeft, is al lang geen geheim meer. Maar wist je ook dat er sinds begin dit jaar een cute forest in de Hoogstraat gevestigd is? Bing & Chao maken in hun eigen winkeltje genaamd Round&Round heerlijke Japanse cake rolls en andere lekkernijen.

Wanneer je Round&Round binnenstapt, begrijp je direct waarom Bing & Chao hun winkeltje een cute forest noemen. Aan de enorme wandschildering is namelijk geen ontkomen aan. Aanschouw een groot fantasiebos met dieren, taartjes, fruit, bestek, servies, noem maar op. Verder voeren houten elementen – zoals de banken en de takken met lampjes aan het plafond – de boventoon in het interieur van Round&Round.

Bing & Chao komen oorspronkelijk uit China en hebben hun kennis en kunde over cake rolls en ander lekkers uit Azië meegebracht naar Rotterdam. Ze zijn echte Matcha lovers. Matcha is een Japanse theesoort en het is een van de terugkerende ingrediënten in de handgemaakte creaties van Bing & Chao. Zo kun je bijvoorbeeld Matcha latte’s en Matcha cake rolls bestellen.

Round

Op de dag van ons bezoek scheen het najaarszonnetje nog lekker, dus wij installeerden ons buiten op de zitjes voor de winkel. Het is lastig kiezen uit al het lekkers van de kaart, maar wees vooral niet bang om twee, drie, vier of vijf gerechten van de kaart te kiezen. Want ook als je op weg bent om een #fitgirl te worden, kun je (zorgeloos) genieten van de creaties van Bing & Chao. De producten zijn namelijk bereid met zo min mogelijk suiker en vet, bevatten geen toevoegingen en de kleur is afkomstig van natuurlijke ingrediënten. Daar komt nog bij dat de creaties er leuk uitzien door de verschillende vormpjes en kleurtjes. Een feestje op je bord!

Round

Voor de gelegenheid had ik mijn ontbijt die ochtend maar even overgeslagen, dus genoeg ruimte in mijn buik om lekker veel van de kaart te kiezen! We begonnen met een luchtig en licht stukje ‘After Rain’ cake roll met onder andere appel en kaneel. Blijkbaar was het onze lucky day, want er lag ook een stukje Matcha cake met lemon cheese cream op ons te wachten! Als toetje namen we fluffy, warme Japanse pannenkoekjes met karamel, chocosaus en banaan en aardbeienjam, aardbei, slagroom en honing. Om al deze zoetigheden weg te spoelen genoten we van Japanse thee uit authentieke Japanse theepotjes.

Round

Round&Round heeft nog meer te bieden! Neem eens een kijkje achter in de winkel, daar vind je namelijk leuke lifestyle producten met een knipoog naar Japan of China. Daarnaast organiseert Round&Round geregeld workshops. Op 29 oktober is er bijvoorbeeld een workshop Japanse Shibori Indigo Dye. In deze workshop kun je je eigen indigo dyed tote bag en furoshiki cadeaupapier maken met shibori technieken. Waarschijnlijk word je van deze woorden niet heel veel wijzer, dus voor een visuele impressie nodig ik je vooral uit om even hier te kijken. Round&Round is een schattig en rustig winkeltje. The place to be voor Matcha lovers en een ideale hotspot om even bij te kletsen met een vriend of vriendin!

Adres: Hoogstraat 55A 
Openingstijdenmaandag: gesloten | dinsdag t/m zaterdag 10:00-18:00 uur | zondag 12:00-17:00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door