Sajoer

Let op: Dit artikel gaat over de oude locatie van Sajoer. Sajoer bevindt zich nu op de Botersloot (46A).

Het Groene Monster, Bikkel en Beat It. Krijg jij er bij het lezen van deze namen ook meteen trek in, of vraag je je af wat ik hier eigenlijk mee bedoel? Het zijn de namen van de lekkere sapjes van Sajoer! Sajoer is Rotterdams eerste echte sapjesbar. Naast het feit dat wij alle mooi gekleurde sapjes super lekker vinden, zijn ze ook nog eens hartstikke gezond natuurlijk! Bij Sajoer worden alle sappen vers voor je gemaakt met de slowjuicer. Een slowjuicer perst het sap langzaam uit de groente of het fruit. Doordat de slowjuicer met een lage snelheid perst, ontstaat er bijna geen warmte tijdens het juicen, waardoor de belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, niet verloren gaan tijdens het persingsproces.

Je kunt kiezen voor sappen met verschillende ingrediënten, het Groene Monster (uiteraard groen van kleur) wordt gemaakt van boerenkool, appel, spinazie, citroen, selderij, gember, peterselie en komkommer. Liever geen groene juice? Kies dan bijvoorbeeld voor Energy, gemaakt van wortel, appel, bleekselderij, citroen en gember. Zit je lichaam even in een dipje en kun je wel wat extra vitamines gebruiken? Vraag dan om een beetje extra gember in je sapje, of neem een gembershotje! Zelf probeerde ik het gembershotje. Ik was er om eerlijk te zijn een beetje bang voor, dacht dat het heel heftig zou zijn, maar het viel me reuze mee! Ja, sterk is het wel, maar ook erg fris. Je voelt de gember zó door je keel gaan, het brandt een beetje, maar het geeft je echt meteen een oppepper!

Sajoer is het initiatief van Gaby, inmiddels runt zij samen met vriend Harm deze healthy hotspot. Voorheen vond je Sajoer in de Inconcept Store aan de Coolsingel en vervolgens is de sapjesbar verhuist naar de populaire Markthal. Zoals gebruikelijk bij een pop-up store was ook de Markthal voor Sajoer een tijdelijke locatie en daarom is de sapjesbar ook daar inmiddels vertrokken. Momenteel kun je Sajoer vinden op één van de vele festivals en evenementen die Rotterdam deze zomer te bieden heeft, maar op 18 juli opent Sajoer samen met SUE Food en Little Indians een nieuwe hotspot: KLUP Kollektief! KLUP wordt een pop-up store waar je terecht kunt voor kleding, lekkere suikervrije hapjes, design en Sajoers verse sapjes natuurlijk. Wij kunnen niet wachten om weer regelmatig langs te kunnen gaan om onze dagelijkse vitamientjes binnen te krijgen én een gezellig praatje te maken met de altijd vrolijke Gaby!

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door