Sappi
Ook zo toe aan een vers sappi(e)? Wij kunnen dit vaak goed gebruiken tijdens onze werkdagen. Sappi bereidt haar juices, smoothies, koffie, salades en sandwiches vers en met gezonde ingrediënten zodat jij een flinke energieboost krijgt. 

Sappi, de nieuwe sapbar op het Binnenwegplein in Rotterdam. Helemaal nieuw is de sapbar niet, want ruim anderhalve maand geleden was het nog de franchise Smoothie Company. Begin maart vonden de powervrouwen en eigenaressen Boukje en Susanna dat het tijd werd voor een nieuwe, verfrissende naam: Sappi. Ik vroeg me af hoe ze op deze leuke naam zijn gekomen. Boukje: ”Dat ligt eigenlijk heel simpel. Klanten kwamen in hun pauzes, na het werk of sporten naar onze sapbar en wat ons opviel is dat ze vaak zin hadden in ‘een sappie’. Omdat we de naam toch meer eigen wilden maken, lieten we simpelweg de letter e weg.” 

SappiSappi
Naast de nieuwe naam heeft de menukaart ook een frisse twist gekregen. Zo hebben ze diverse nieuwe smoothies, ingedeeld in fruits, greens en sports. Ik heb de fruity blueberry açaí, de sporty nutty banana en het sappi van de maand met ananas, mango en perzik mogen proeven. Toe aan wat (extra) proteïne, raw cacao, havermout of kokosmelk in je smoothie? Dat is zeker mogelijk. De dames van Sappi bereiden dit speciaal voor jou achter hun kleurrijke bar in pastelgroen. Love it!

Sappi

In ons drukke leven kiezen we vaak voor makkelijk eten en vinden we het bijna vanzelfsprekend dat we na een werkdag de supermarkt binnen hobbelen en weer diezelfde kant-en-klaar maaltijdsalade kopen. Of we bestellen voor de zoveelste keer een pizza of brengen snel een bezoek aan de gele M. Bewust of onbewust nemen we deze toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen, e-nummers (we know), suikers en zout weer tot ons. Omdat de dames van Sappi zelf als geen ander weten hoe druk het leven van een Rotterdammer kan zijn, bereiden ze hun smoothies, juices en gerechten met verse en gezonde ingrediënten. Ook zorgen ze ervoor dat het snel klaar is en je het makkelijk mee kunt nemen. Dit maken ze meer dan waar, want de hele zaak stond vol met Rotterdammers met de ik kies bewust-gedachte. Omdat ik vandaag degene was die geen drukke en gehaaste dag had, nam ik rustig plaats op de barkrukken aan de lange houten tafel (en bladerde ik uit nieuwsgierigheid in het nieuwe tijdschrift van Chantal Janzen). Guilty.. 

Sappi
Even later werd ik verrast door de nieuwe 100% vegan salad met avocado, kidneybonen, gegrilde paprika, komkommer, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en edelgist. Een goed gevulde en gezonde salade en een goede vervanger voor je boterham met hagelslag. Een echte aanrader is ook de sandwich chicken avocado met gegrilde kip, avocado, tomaat, kerriemayonaise en sla. Ik kom zeker nog een keertje terug voor de sandwich goat cheese, banana – en cream cheese pesto en de diverse andere sappi’s. Voor de party animals onder ons is de Hangover Killer misschien een keertje de moeite waard om te proberen? 

Sappi

Wil je het gezonde leven vasthouden? Summerproof worden en shinen op de stranden van Curaçao, de Spaanse kust óf Scheveningen? Daarvoor heeft Sappi de oplossing met een detox sapkuur van 3,5 of 7 dagen. Deze is zorgvuldig samengesteld door een orthomoleculair therapeut. Naast het ontgiften van je lichaam brengt het ook je lichaam en geest tot rust. Voor de bijna-afgestudeerden onder ons is dit misschien wel ideaal met het vooruitzicht op het inleveren van een scriptie.  Is dit iets voor jou en wil je meer informatie? Kijk dan even op de website en stuur een mail naar info@sappirotterdam.nl.

Wat is jouw favoriete sappie? Laat het ons weten door een leuke foto met jouw sappi te plaatsen en Sappi en HTSPT te taggen. Mijn favoriet is in ieder geval de blueberry açaí! 

Adres: Binnenwegplein 2
Openingstijden: Maandag 11:00 – 18:00 | dinsdag t/m vrijdag 08:00 – 18:00 | Zaterdag 10:00 – 18:00 | Zondag 11:00 – 18:00

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door