Hotspot Savage Rotterdam

Er is een nieuw restaurant geopend in Rotterdam! Een stukje wildernis aan de Schiedamse Vest: Restaurant Savage. Eigenaar Xander Rodrigues heeft ervaring opgedaan bij Oliva en gaat nu naast restaurants als Dertien, Lola en Gusto laten zien hoe hij denkt dat het moet. Maar, voordat een restaurant open gaat moet er natuurlijk voorgeproefd worden en Rens had namens HTSPT die eer! 

Ons tafeltje aan het raam is strak gedekt met aan beide kanten een witte loper. Hierop liggen het bestek en het servet klaar voor gebruik. Boven ons hoofd zien we de boom die in het midden van de benedenverdieping staat. De stam is echt, maar de kunstblaadjes zijn er stuk voor stuk met de hand ingestoken. Dat is ongetwijfeld een rotklusje geweest, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Hotspot Savage Rotterdam

Op de bovenverdieping is het de droom van iedere drankfanaat die de show steelt. Een gigantische klimaatkast staat midden op de verdieping te shinen en geloof mij, er staat een hoop lekkers achter die ramen! De verdere details in het interieur werken allemaal mee aan de natuurlijke sfeer die het restaurant uitstraalt. Eén van de meest natuurlijke momenten die je ervaart is op het toilet. Hier heb je door de vogelgeluiden bijna het gevoel dat je aan het wildplassen bent.

Bij het aperitief begint het bombardement van smaken. Dit bestaat uit een mossel met een sorbet van appel en venkel en een lolly van lauriercake met yoghurt, gedroogde pruimen en venkelbloesem. Als deze twee feestjes op zijn, komt sommelier Alise Verschuren aanlopen met een brief inclusief ouderwets kaarsvetzegel. Je waant je even in Game of Thrones, maar als het zegel verbroken is valt het kwartje. We hebben zojuist de menukaart gekregen! Naast Alise lopen er uiteraard meer mensen in de zwarte brigade rond, maar iedere gastheer of -vrouw probeert zoveel mogelijk zijn eigen tafels te bedienen en dit doen ze allen voortreffelijk. De sfeer is losjes en vriendelijk. Het personeel weet waar het over praat, maar doet dit op een manier waardoor het voor de leek ook allemaal te begrijpen is.

Hotspot Savage Rotterdam

Wij kiezen voor het vijf gangen menu en na de amuse beginnen we met een koud gerookte forel met courgette, peperbladmayonaise, zonnebloem en zuring. Gevolgd door een warm gerecht met bieten, maiskruim en schuim en zure aardappelpuree. Vervolgens ook nog eens een kwartel met een rösti, mosterdsla en druiven van de barbecue. Hier wil ik even bij stilstaan. Die druiven van de barbecue zijn een uitvinding. Wat is dat lekker! Het hoofdgerecht is pörkölt gemaakt van geit. De saus gemaakt van diezelfde geit en paprikapoeder is verrukkelijk. In dit gerecht zijn de Hongaarse roots van chefkok James Maros goed terug te vinden. Als laatste traktatie een parfait van maanzaad met appel, karnemelk verveine en honing van de Rotterdamse Dakakkers.

Zo aan het einde van het diner moet de rekening opgemaakt worden. Zoals jullie misschien al aan het aantal gangen zagen, is restaurant Savage wel iets duurder, maar mocht je een keer in een fancy restaurant willen eten – en tegelijkertijd ook serieus genomen worden door het personeel – dan is Restaurant Savage zeker een aanrader. Door het jonge team, de goede sfeer en het lekkere eten is het de perfecte plaats om jezelf eens flink te laten verwennen. Maar pas op: zodra zulke restaurants je te veel gaan bevallen, gaat het erg snel fout op de bankrekening..

Adres: Schiedamse Vest 14
Openingstijden: woensdag t/m zondag: 17.00 – 22.30 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door