Sharp SharpVerantwoorde hapjes gemaakt van biologische, plantaardige, gluten-, lactose- en suikervrije ingrediënten die ook nog eens lekker smaken. Helemaal van nu, zul je denken. Maar, gezond eten is meer dan alleen een trend, de roots van Sharp Sharp gaan jaren terug én nemen je mee op een reisje naar een land hier ver vandaan.

Renate en Frank van Sharp Sharp hebben allebei een enorme passie voor lekker eten en zijn zich beide erg bewust van wat gezond eten kan doen voor je lichaam. Ook vinden zij het belangrijk dat de productie van de ingrediënten waarmee zij koken en bakken zo min mogelijk negatieve effecten heeft op het milieu, zo werken zij bijvoorbeeld alleen met fairtrade chocolade en kiezen zij ook voor hun overige ingrediënten heel bewust voor leveranciers om mee samen te werken.

Renate groeide op in een gezin waar eten een grote rol speelde. Renate’s Zuid-Afrikaanse moeder maakte met kruiden en exotische ingrediënten uit haar land de meest lekkere creaties. Het experimenteren met en creëren van bijzondere smaakcombinaties is Renate dus met de paplepel ingegoten. Zo ontstond jaren later Sharp Sharp, een patisserie waar je gezond, lekker en verantwoord kunt eten. Enne, de naam, die is natuurlijk ook Zuid-Afrikaans! “Sharp Sharp zeggen Zuid-Afrikaners tegen elkaar bij het afscheid nemen, daarmee wensen we je het beste, veel geluk, bedanken we je.
En dan nu de hamvraag: wat kun je er eten? Sharp Sharp staat bekend om de typische vierkante hapjes. Je hebt de keuze uit ‘no-cheesecakes’, zoals bijvoorbeeld de Pink Powder Forest Fruit. Ook zijn er chocolat treats – gemaakt met die organic en fairtrade chocola dus, de pure choco ruikt zelfs lekker! – zoals Bananas About Fudge en Rozen Pistachio Brownie. Dan zijn er ook nog fruittaartjes, cakes, koekjes en repen. Als je nou – heel begrijpelijk – moeite hebt met kiezen, bestel dan gewoon zo’n plate met kleine bites in alle smaken, de ene is namelijk nog lekkerder dan de andere en ik vind eigenlijk dat je ze gewoon allemaal een keertje moet proberen. Uiteraard mogen we ook de dorstlessers niet vergeten, zo kun je kiezen uit fruit infused water in diverse smaakjes en kleurtjes en natuurlijk lekkere smoothies met spannende ingrediënten zoals bijvoorbeeld kurkuma.
Sharp SharpRenate en Frank zijn beide ontwerper en vinden niet alleen de styling en presentatie van hun producten erg belangrijk – want zeg nou zelf, de bites zijn behoorlijk Insta-worthy, toch? – maar ook het interieur van de patisserie hebben zij helemaal zelf ontworpen, zodat ook hier iets van de Zuid-Afrikaanse stijl in is terug te zien. De foto’s doen er geen eer aan maar wij waren direct verliefd op de mooie kleur groen op de muur!

Staat gezond eten voor jou op de eerste plaats of ben je juist een echte snoeperd? Bij Sharp Sharp maakt het niet uit, je kunt naar hartenlust genieten. Deze hotspot is wat ons betreft een must visit. Niet alleen was het eten en drinken erg lekker, we zijn ook ontzettend gastvrij ontvangen en wij vinden het prachtig om twee mensen zo vol overtuiging over hun passie te horen praten. Dus, pak de metro naar Rijnhaven en hoppa je bent er. Enne, doe Renate en Frank de groeten van ons, Sharp Sharp!

Adres: Hillelaan 28
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag: 10.00 – 18.00 uur.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door