Sherlock's placeDe Laurenskerk is zo’n beetje de enige authentieke kerk die Rotterdam rijk is. In de loop der jaren valt er steeds meer in én om de ‘Laurens’ te beleven. Tegenover deze kerk is Sherlock’s Place gevestigd. Een gezellige hotspot op een unieke plek in Rotterdam!

Eigenaren Euson en Anouk hebben het pand aan het Grotekerkplein in één maand eigenhandig omgetoverd tot een sfeervolle en authentieke koffiezaak. Je zou niet denken dat er een jaar geleden nog een sneakerzaak in zat. Naast verstand van klussen, hebben Euson en Anouk ook veel verstand van goede koffie. Ze zijn opgeleid om hun geliefde drankje te bereiden en serveren allerlei verschillende soorten koffie voor betaalbare prijzen. Van Cortado’s tot koffie tonic, niets is te gek. Ook kun je verschillende smaken siroop van Monin aan je koffie toevoegen. Weer eens iets anders dan die standaard bak! Mocht je nu niet van koffie houden, dan biedt het menu van Sherlock’s Place nog genoeg andere mogelijkheden. Tevens kun je hier terecht voor een ontbijtje, lunch of gebak. 
Sherlock's placeHet terras van Sherlock’s Place ligt op het zuiden en heeft de hele dag zon. Daarnaast heb je geen last van stinkende uitlaatgassen, omdat het terras aan een autovrije straat ligt. Waar vind je dat tegenwoordig nog in Rotterdam?  Voor de wat minder zonnige dagen kun je natuurlijk ook binnen zitten aan een tafeltje of lekker op een kussentje in de vensterbank. Het interieur heeft een wat robuuste, oudere uitstraling en is aangekleed met allerlei cadeauartikelen. Bij Sherlock’s Place verkopen ze Funko poppen (zie foto voor de niet-kenner) en boeken van onder andere Sherlock Holmes. Tevens is er antiek verkrijgbaar van Eelkje (van de Laurenskerk) en Baroque Int. De cadeauartikelen voegen een gezellige sfeer toe aan de zaak.

Sherlock's placeHet is erg leuk dat bijna alles bij Sherlock’s Place is voorzien van een persoonlijke touch. Zo wordt het gebak gemaakt door schoonzus Cynthia en bouwt eigenaresse Anouk zelf de website. De eigenaren hebben passie voor koffie én zijn zelf fervent verzamelaar van de Funko poppen. Dit alles maakt dat Sherlock’s Place een fijne en persoonlijke sfeer kent, waar je met open armen wordt ontvangen.

Sherlock's placeWanneer je krap bij tijd zit en niet uitgebreid kan snuffelen naar de cadeauartikelen, kun je ook een kijkje nemen in de online kadoshop van Sherlock’s Place. En de koffie, die kan je ook to go krijgen. Iedereen met een Rotterdampas opgelet: Sherlock’s Place doet regelmatig mee met Rotterdampas acties.

Sherlock's placeZowel de koffie als Sherlock’s Place zelf, is niet dertien in een dozijn. Dus neem binnenkort een kijkje als je toe bent aan een nieuwe hotspot!

Adres: Grotekerkplein 103
Openingstijden: dinsdag – vrijdag: 8.00 tot 17.30 | zaterdag 9.00 tot 17.30 | zondag 10.00 tot 17.30.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door