SOAP lakjes

Voor de diehard beautyfans onder ons heeft de SOAP Treatment Store natuurlijk geen enkele uitleg meer nodig. Met locaties in de grote steden is SOAP dé city spa van het land. In 2005 opende de eerste vestiging in Amsterdam. De formule bleek zo’n succes dat SOAP een franchise-concept ontwikkelde: SOAP Franchise. Zo volgden al snel vestigingen in andere steden. Rotterdam mocht natuurlijk niet ontbreken! 

Dat vond ook Yvonne Rijneveld. Sinds 2015 is zij de trotse eigenaresse van SOAP Rotterdam op Meent 17a. Deze leuke, energieke en gepassioneerde vrouw is een expert op alles wat met beauty te maken heeft. En wij hadden het geluk dat we mochten langskomen voor een middag vol verzorging, ontspanning en verwenning.

We stapten binnen in een waar beautywalhalla. De SOAP Treatment Store oogt licht, luxe en brandschoon. De meest mooie beauty- en lifestyleproducten zijn uitgestald langs de wanden. We kwamen ogen tekort. En wat ruikt het hier lekker! Al snel werden we hartelijk ontvangen door Yvonne en twee SOAP-specialisten. Zij gaven ons wat informatie over de behandelingen die SOAP aanbiedt. En dat aanbod is écht gigantisch. Facials, peelings, massages, waxing, manicure, pedicure, brow shaping, waxing, spray tanning – ze doen het hier allemaal. Ook kunnen aanstaande bruidsparen zich voorbereiden op de grote dag met één van de ‘BRIDES&CO’-behandelingen, zijn er treatments speciaal voor kinderen en is het mannelijk geslacht natuurlijk ook van harte welkom voor de nodige verzorging. Daarnaast kun je dankzij de instore kliniek van Doctors at Soap hier zelfs terecht voor een botox- of fillerbehandeling. Uiteraard worden deze uitgevoerd door een professionele cosmetisch arts. 

SOAP

De salon bestaat uit twee niveaus. Beneden vind je de spraytan cabine, de ruimte van Doctors at Soap en vier aparte kamers waar de wax- en gezichtsbehandelingen plaatsvinden. Alle kamers zijn smetteloos en stralen rust en sereniteit uit. Het enige wat deze vier van elkaar onderscheidt, is de kleur van de muur. Dit geeft toch iedere kamer haar eigen identiteit. Manicures en pedicure-behandelingen vinden plaats op de begane grond. Alle SOAP-winkels staan bekend om hun fameuze voetenbank. Je kunt hier met maar liefst vier mensen tegelijk genieten van een heerlijke voetbehandeling. In Amerika is het zelfs de meest normale zaak van de wereld dat meetings en lunchafspraken plaatsvinden op zo’n bank!

De specialisten gaan uiterst zorgvuldig met hun klanten om. Vooraf aan iedere behandeling dien je een kaartje in te vullen waarop je eventuele allergieën, medicijngebruik en recente operaties kunt aangeven. Daarna is het zo ver; de behandeling gaat van start! Wij hadden gekozen voor de Large versie van SOAP’s ‘SIGNATURE FACIAL with Dermalogica’, gevolgd door een pedicure met OPI GelColor. Je mag plaatsnemen op een heerlijke stoel waar met behulp van warme doeken je handen en voeten worden verwarmd. Vervolgens wordt je hele lichaam ingepakt in dikke, zachte handdoeken. Geloof ons: het is absoluut geen straf om in deze staat 75 minuten lang stil te blijven liggen. Terwijl jij daar lekker zen ligt te zijn, begint voor de specialist het echte werk. Omdat iedere huid anders is wordt er eerst een huidanalyse uitgevoerd. Op basis hiervan wordt bepaalt welke aanpak en welke Dermalogica-producten jouw huid op dat moment nodig heeft. Dan wordt je gezicht compleet gereinigd, gepeeld, gemasseerd en verzorgd. We waren beiden behoorlijk flabbergasted door het resultaat van deze facial. Naast dat onze huid super glad en zacht aanvoelde, zag onze teint er aanzienlijk stralender en gezonder uit dan toen we binnenkwamen. Om nog maar te zwijgen over het positieve effect op onze geest. Bij de Medium en Large facial zit trouwens ook nog een leuke extra inbegrepen. Je kunt kiezen uit brow shaping, lip waxing, lash tinting, brow tinting of een touch-up van je wenkbrauwen. Heb je daar de komende tijd ook geen omkijken meer naar!

SOAP treatment store KamerNog lekker roezig en ontspannen klommen we de voetenbank op om onze ruwe voetjes (die dit jaar helaas nog weinig zonlicht gezien hadden) onder handen te laten nemen. Ook voor de pedicure geldt dat deze volledig wordt afgestemd op jouw voet. Als jij je voeten in een soak hebt geplaatst, gaat de specialist aan de slag met vijlen, verzorgen, scrubben en smeren. Onder het genot van een lekker kopje Kusmi-thee kun je alvast nadenken met welk OPI-kleurtje jouw nagels het de komende tijd zullen moeten doen. Een verkeerde keuze is er niet; alle kleuren zijn prachtig. Heb je net als wij een behandeling met GelColor geboekt? Dan kun je je alvast verheugen op wekenlang plezier van perfect gelakte nagels. Bovendien zijn je nagels na het lakken binnen no-time droog dankzij de speciale LED-lamp. Maar tientallen minuten lang moeten wachten tot de gewone lakjes goed droog zijn is er ook niet bij. SOAP heeft namelijk een Dry Wall. Dit is een muur met uitsparingen waar je je handen en voeten in kunt plaatsen zodat je lak snel kurkdroog is. Hoe handig is dat!?

SOAP PEDICUREOm je mooi verzorgde huid, handen of voeten thuis te blijven onderhouden verkoopt SOAP de beautyproducten waar ze mee werkt allemaal in de winkel. Verwacht geen doorsnee merken; ook hier is alles lekker luxe. Ze verkopen onder andere Anastasia, Obagi, REN Skincare, The Balm Cosmetics, Cinq Mondes en natuurlijk ook Dermalogica en OPI. Maar vergeet vooral ook het eigen label van SOAP niet! SOAP RECOMMENDS heeft een aantal geweldige producten ontwikkeld die perfect op de behandelingen aansluiten. Eén van de nieuwste aanwinsten van deze lijn is de CRÈME DE LA CRÈME. Dit is een heerlijke geurende bodybalm die bestaat uit helende en verzorgende ingrediënten als shea butter, arganolie, amandelolie, glycerine en vitamine A & E. Met deze producten (en een beetje fantasie) kun je je dagelijkse verzorging, gewoon thuis, op een SOAP-behandeling laten lijken. Wij raakten verknocht aan HEAVEN SCENT!; een perfume mist die je kunt gebruiken op alles wat wel een spraytje heaven verdient. Je huid, je haar, je kussensloop, je hond; you name it.

SOAP RECOMMENDSHet is ongetwijfeld het geval dat in iedere willekeurige salon het prettig is om een behandeling te ondergaan, maar bij SOAP is het meer dan dat. SOAP is een beleving. De SOAP-specialisten zijn merkbaar vakbekwaam; iedere behandeling wordt met zorg en toewijding uitgevoerd. Verder is het hier ontzettend gezellig! Je kunt hier makkelijk een hele dag vertoeven. Kort gezegd; alles klopt. Vanaf het moment dat je binnenkomt, tot je weer vertrekt. Het streven van Yvonne en de SOAP-specialisten is dat iedere klant naar buiten loopt met het ‘wauw’-gevoel. Bij ons is dit in ieder geval meer dan gelukt. Wanneer mogen we weer?

Adres: Meent 17a
Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 10 tot 21 uur | Zaterdag 10 tot 18 uur | Zondag 12 tot 18 uur

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door