HTSPT Rotterdam Sofieloves

Ivana en Martina Barić, twee zussen met een droom. Een droom die vorig jaar november uitkwam, toen zij samen een webshop startten. En niet zomaar één. Sofieloves.com is absoluut uniek te noemen in de grote hoeveelheid online stores.

Wil je bijzondere kledingstukken ontdekken? Iets vinden waar niet half Nederland mee rondloopt? Dan moet je bij Sofieloves zijn. En dat kan zowel via de eerdergenoemde website, als in de boetiek die ze in april van dit jaar openden – slechts een half jaar na het starten van de webshop. Voorheen misten ze de beleving en het contact met de klant, waardoor het concept eigenlijk pas compleet was met het openen van deze fysieke winkel. Ze willen met Sofie echt een verhaal vertellen, een persoonlijke sfeer creëren, stylingadvies kunnen geven en de reacties vanuit de klant horen zodat ze nog beter kunnen inkopen. Check! Dat is nu gelukt.

HTSPT Rotterdam Sofieloves

Tijdens hun reizen raakten de zussen geïnspireerd door winkeltjes uit steden als Zagreb, Belgrado, Warschau en Budapest. Niet alleen de merken die hier verkocht werden, maar ook het persoonlijke contact vonden ze heel bijzonder. Regelmatig stonden ze met de eigenaar of ontwerper te kletsen. Dit concept móest daarom gewoon naar Nederland gehaald worden, met in eerste instantie de webshop als resultaat.

Ook de inspiratie voor de naam, Sofieloves, kwam vanuit hun reizen. Ze zochten een naam, passend bij een zelfbewuste en moderne vrouw, die graag nieuwe dingen ontdekt. Iemand waar ze zichzelf in terug konden zien, maar waar ook veel andere vrouwen zich mee kunnen identificeren. Bij het inrichten van de winkel en het inkopen van kleding houden ze dan ook altijd Sofie in gedachten. “Past het wel bij Sofie?”

HTSPT Rotterdam Sofieloves

De labels die je bij Sofieloves vindt komen grotendeels uit de genoemde verborgen Oost-Europese modesteden. De dames gaan bij de inkoop zeer selectief te werk, veel items zijn tijdloos en gemaakt van mooie, kwalitatieve en natuurlijke materialen. Het zijn high-end labels, maar dan voor een veel mooier prijsje. Voor velen klinken ze waarschijnlijk onbekend, maar een aantal voorbeelden hiervan zijn Risk made in Warsaw, My Manifesto, DUCK DUCK en The Odder Side. Al deze merken worden in Europa geproduceerd én zijn nergens anders in Nederland verkrijgbaar, oprecht uniek dus. Ik zelf ben dan ook dolblij met het fijne shirt dat ze voor me hebben uitgezocht!

HTSPT Rotterdam Sofieloves

Niet alleen de kleding die ze verkopen is fijn, maar ook de boetiek zelf is zeer prettig om te zien. De grote ramen aan de voorzijde zorgen voor veel lichtinval, ik heb een zwak voor de vloer en de inrichting zorgt voor een overzichtelijk geheel (zoals ik al zei: helemaal passend bij Sofie). Je vindt er natuurlijk ook verschillende reis-elementen, zoals vintage koffers, een Perzisch tapijt, een rieten strandstoel én natuurlijk de groene jungle-muur! En dan hebben we het nog niet gehad over de grote plant vlak bij de ingang. Hello eyecatcher!

HTSPT Rotterdam Sofieloves

Mocht je gaan, houd er dan wel rekening mee dat je even van huis bent. Ivana en Martina kunnen namelijk zo enthousiast en passievol over hun business vertellen, dat je al gauw een uur staat te kletsen (krijg je wel energie van!). Bezoek dus zeker eens de winkel óf één van de leuke events die ze organiseren (zoals Fashion meets Wine op 25 november aanstaande). De boetiek van Sofieloves is – een beetje verborgen – te vinden op de Bergselaan in Rotterdam Noord. Net zo’n verborgen parel als de merken die ze verkopen dus!

Adres: Bergselaan 265A
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.30 uur

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door