Hotspot Rotterdam | Solfood

Deze traiteur is in Rhoon al elf jaar een begrip vanwege zijn delicatessen, belegde broodjes en andere lekkernijen. Gelukkig voor ons hebben ze op vier juni 2016 hun tweede vestiging geopend aan de Pannekoekstraat in Rotterdam. Nu zijn de creaties van Solfood nog dichterbij!

De winkel aan de Pannekoekstraat heeft een strak en modern interieur. Het eerste wat opvalt is de grote glazen vitrine met een heleboel verschillende hapjes en gerechten. Dit alles steekt af tegen de donkere vloer en de grote lampen die erboven hangen. Aan de muur tegenover de vitrine hangen kasten met delicatessen van verschillende komaf. Van pasta tot verschillende soorten dressing, van tapenade tot truffelolie. Het is allemaal aanwezig.

Hotspot Rotterdam | Solfood

Bij de deur hangen verschillende soorten wijnen te wachten om mee naar huis genomen te worden, en wat zou een goede traiteur zijn zonder goede olijfolie? Gelukkig is ook daar bij Solfood aan gedacht. De olijfolie moet alleen nog even getapt worden en dan kan ook deze mee naar huis.

Hotspot Rotterdam | Solfood

Ik houd van goede charcuterie en helemaal achterin de winkel is een hoekje waar ik begon met watertanden. Verschillende hammen, salami en zelfs porchetta en mortadella lagen daar te wachten om in fijne plakjes gesneden te worden. Achter de vitrine is een open keuken waar alle creaties vers gemaakt worden. Deze creaties mogen uiteraard direct genuttigd worden, maar kunnen ook meegenomen worden naar huis of op basis van catering besteld en geleverd worden. De meeste lekkernijen worden dus ook niet in de zaak zelf gegeten, dit is op zich niet gek met de lijfspreuk: “Thuis, maar toch uiteten.”

Hotspot Rotterdam | Solfood

Voorin staan een aantal tafeltjes waar je al dit lekkers direct kan proeven als je jezelf niet kunt inhouden tot je thuis bent. Vanuit de fijne stoelen kan je belegde broodjes bestellen, variërend van de verschillende verse huisgemaakte salades tot rosbief of kies, zoals wij, voor een klassieker: een broodje carpaccio met basilicummayonaise, parmezaan, spekjes en pijnboompitten.

Hotspot Rotterdam | Solfood

Je kan ook even naar de grote glazen vitrine lopen en een keuze maken uit de verschillende hapjes die achter het glas liggen te wachten om opgegeten te worden. Pas op voor keuzestress, want er is meer te kiezen dan dat jij in je eentje op kunt. Mocht je geen grote honger hebben en alleen een kop Illy koffie en een stuk taart willen, dan hoef je niet te kiezen, neem gewoon die hemelse cheesecake! Ik ben bang dat ik mijn beste stukje cheesecake van 2017 al op heb…

Hotspot Rotterdam | Solfood

Alle hapjes, salades en broodjes worden door het gezellige en vriendelijke team vers gemaakt in de open keuken. Alle delicatessen of andere producten die te koop zijn, zijn producten die ze zelf gebruiken bij het maken van hun creaties of producten die ze zelf lekker vinden en dus als Solfood-waardig worden gezien.

Tijdens dit verschrikkelijke weer kan iedereen wel een beetje zon (en lekker eten) gebruiken. En of je nu hier, in de pauze op je werk of thuis op de bank van wilt genieten, dat maakt niet uit bij Solfood!

Adres: Pannekoekstraat 18A
Openingstijden: Maandag: 11.30 – 18.30 | dinsdag t/m donderdag: 10.30 – 18.30 | vrijdag: 10.30 – 19.00 | zaterdag: 09.30 – 18.30 | zondag: 11.30 – 18.30.  

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door