Hotspot Rotterdam | Spirit

Voor velen zal het geen onbekende plek zijn, want dit biologische én vegetarische restaurant is mateloos populair. Ik heb het over Spirit, gevestigd in het groene winkelhart van onze stad: De Groene Passage.

Het allereerste bio-café van Rotterdam groeide in 2005 uit tot Spirit. Eigenaars Daniël en Roosmarijn Saat zorgen er nu samen met een betrokken team voor dat je er dagelijks terecht kunt voor vers bereide gerechten, bestaande uit enkel 100% biologische en 100% vegetarische ingrediënten uit het seizoen. Alles is eigenhandig klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Het idee? Good food tastes better. En dan niet alleen in je mond, maar ook in je hoofd en in je hart. Nou, daar houd ik van!

Hotspot Rotterdam | Spirit

Laten we even beginnen met het interieur. Spirit heeft een massieve bamboevloer, lichte (blank eiken) tafeltjes met donkere banken en stoelen. Vrij simpel, maar wel een heel mooi, kloppend geheel. Natuurlijk kenmerkt het interieur zich door duurzame en eerlijke materialen, maar dat kan hier ook niet anders. Wat verder opvalt? Het is erg ruim! En dat moet ook wel, want door de populariteit zit Spirit vaak vrij vol. Gelukkig heb je naast de benedenverdieping ook boven nog wat zitplekken. Neem de trap naast het buffet en zoek daar een iets rustiger en knusser plekje uit (ook ideaal als temporary werkplekje). 

Hotspot Rotterdam | Spirit Hotspot Rotterdam | Spirit

Spirit is geen standaard restaurant met bediening. Nee, hier schep je alles lekker zelf op van het wereldse en veelzijdige buffet. Helemaal fijn voor de mensen onder ons die niet goed kunnen kiezen, want zo kan je van alles een beetje proberen (deden wij dan ook!). En de keuze is reuze, want het buffet biedt zo’n vijftig verschillende gerechtjes, voor zowel ontbijt (08.00 – 11.00), lunch en diner (11.00 – 22.00). Nice to know: je weet zeker dat alles wat je op je bordje schept 100% onbespoten en puur natuur is, want Spirit heeft als enige restaurant in Rotterdam een bio-keurmerk!

Hotspot Rotterdam | Spirit Hotspot Rotterdam | Spirit

De schalen vol heerlijke gerechten en de kleurrijke salades bestaan dus 100% uit biologische en vegetarische producten, waarbij veel gebruikgemaakt wordt van peulvruchten, volle granen, groente, fruit en natuurlijke zoetmiddelen. Wat je er verder allemaal kan vinden? De gerechten wisselen per seizoen, maar een greep uit het huidige aanbod: zuurkoolstamppot, paddenstoelen-seitanburgers, pompoensoep, vegetarische bitterballen, kikkererwtensalade en gemarineerde tempeh. De dierlijke producten worden beperkt, dus er zijn ook veel vegan opties! En heel prettig: bij elk gerechtje staat precies vermeld wat de ingrediënten zijn en of het bijvoorbeeld gluten- en zuivelvrij is. Ben je normaal gesproken een echte vleeseter? Laat je dan niet afschrikken, want bij Spirit mis je het niet eens. Er gaat juist een wereld voor je open, er is namelijk zoveel mogelijk zónder vlees en/ of dierlijke producten. 

Hotspot Rotterdam | Spirit Hotspot Rotterdam | Spirit

Nadat we ons bord vol hadden geschept met van alles en nog wat (eigenlijk een totale mismatch, maar soit..) vervolgden we onze weg naar de kassa, waar de bordjes netjes werden gewogen. Ook heb je hier de keuze uit nog een aantal héérlijke stukken taart en kan je een drankje bij je eten bestellen. Koffie, thee, sap, bier, wijn, cocktails.. ze hebben van alles. Wij gingen voor een sapje (het wortel-gembersapje is wel sterk!) en een cappuccino met sojamelk. De kosten? Je betaalt voor wat er op je bord ligt. Het ontbijt kost je €1,95 per 100 gram, voor de lunch en het diner betaal je iets meer. Neem je het mee, betaal je €2,50 per 100 gram, eet je het ter plekke op dan stijgt deze prijs met 25 cent.

Natuurlijk hadden we na onze kleurrijke borden – vol verschillende smaken – nog plek voor een toetje, dus gingen we voor een tweede ronde (kan ik je absoluut aanraden)! De keuze viel op de pannenkoekjes met blauwe bes, hazelnoottaartjes, wafels en het verse fruit. Maar ook het ijs (!) lonkte. Daar moeten we binnenkort dus echt eens voor teruggaan.

Hotspot Rotterdam | Spirit

Mocht je Spirit bezoeken, vergeet dan zeker niet de rest van De Groene Passage. Gimsel bijvoorbeeld, een supermarkt voor natuurlijke voeding & cosmetica. Ook hier koop je alleen maar producten waarvan je zeker kan zijn dat ze goed zijn voor jou, dier en planeet. Neem dus wat boodschappen mee en zet je gezonde en bewuste flow thuis door!

Adres: Mariniersweg 9
Openingstijden: Maandag – zaterdag: 08.00 – 23.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door